fbpx

Boros Lajos: Bocskor olyan mint egy elkényeztetett öcsike

0 544

Egyikük sem állította soha, hogy közeli barátok lennének, mégis harminc évig együtt vezetett rádióműsort Boros Lajos és Bochkor Gábor. Együtt alkottak nagy párost, mégsem voltak igazán egyenrangúak.

Boros elfogadta a másodhegedűs szerepét fiatalabb kollégája mögött, bár kezdetben egyenlő felekként ültek a mikrofon mögé, ám Bochkor a Bumeráng megszűnése után népszerűbb lett.

Óhatatlan, hogy egyébként korrekt viszonyuk az eltelt évtizedek alatt megtelt tüskékkel. Lali király nemrég a Klubrádión Kadarkai Endre Világtalálkozó című műsorában el is szólta magát:

– Kötelességemnek érzem kívülállóként hetente megnézni Bochkor műsorát az ATV-n, és közben drukkolok, hogy legyen rossz!

Nocsak, különválásuk óta Lalikirály Bochkor ellendrukkere lett, esetleg egy kicsit irigy rá?

– Nem voltam soha libidóvirtuóz, mint ő, de régen a csajokat is irigyeltem tőle! Idővel azonban mindig megszólalt a jobbik énem: Lajos, kapjál már a fejedhez, hány éves vagy?! És le tudtam gyűrni ezt az irigységet. Megtanultam örülni annak a helynek, ahol vagyok – vallotta be Boros a Blikknek.

Ettől függetlenül kritikus szemmel figyeli volt kollégája tévéshow-ját.

– Elfogulatlanul elemzem őt. Emberileg sokat javult. Míg régen mindig ő csapta le a poénokat, már hagy mást is gólt rúgni, ami viszont szakmailag rossz – jelentette ki Boros Lajos, elárulva, egyedül figyeli Gábort, felesége, Vali azonnal távozik a szobából, ha elkezdődik a műsor.

– A feleségem nehezen tűrte, ahogy évtizedekig bántjuk egymást a rádióban, de tudja, hogy közben az álmunkat valósítottuk meg.

Boros Lajos pontosan tudja, hogy más emberi adottságokkal kerültek össze hajdanán, mégis összefogtak, és együttműködtek a rádióban.

– Amikor túlalázott valakit, én igyekeztem tompítani, de valójában együtt áskálódtunk és követtünk el nagy disznóságokat. Bocsi gátlástalan törtető volt, én pedig olyan helyzeteket vállaltam mellette, amit egyedül soha nem tettem volna. Sokszor direkt belementünk a botrányba is, hogy növeljük a hallgatottságot, pedig tudtuk, seggbe rúgást kapunk érte. Ő tudatosan és vállaltan volt sztárallűrös, engem is erre biztatott, de nekem nem ment. Ebben is jobb volt – emlékezett vissza nevetve Lalikirály, hozzátéve, egymás nélkül sok mindent nem is tudtak volna megvalósítani. Persze a 30 közös év sikerei közben sérelmek is gyűltek.

– Én is voltam vele bunkó. Hordtunk magunkban olyan tüskéket, amelyek örök haragot okozhattak volna, de a külső konfliktusok, mint a frekvenciaharc, a perek, elnyomták a személyes ellentéteket – mondta Boros. – Ha valami disznóság után később elnézést is kért Bocsi, gyorsan hozzátette: És ez nem bocsánatkérés! Talán ezért is becézték Bocsinak.

Bár Boros és Bochkor régóta nem dolgozik együtt, máig néhány hetente beszélnek egymással telefonon, megvitatják, kivel mi történt.

– Bocsi kívülről pökhendi alaknak tűnik, de sosem feledem, amikor a főnökeim figyelmeztettek, hogy ideje nyugdíjba mennem, odajött hozzám és azt mondta: ez az év legyen a te bakancslistád, ha van álmod, megvalósítjuk, és egy kis pénzt is kereshetsz tartaléknak. Könny szökött a szemembe, az életben először és utoljára megöleltem Bochkort – mesélte Boros Lajos. – Olyan ő nekem, mint az elkényeztetett öcsike. A „mama kedvence”, akinek mindenki tudja a hibáit, mégis elnézik neki, mert szeretik.

Tizenhárom év Bumeráng

Boros Lajos és Bochkor Gábor először a Danubius rádióban dolgozott egymással, majd 1999-ben elindult a Bumeráng című műsoruk, amely több rádióban egészen 13 évig futott.

Forrás Blikk
Szólj hozzá