fbpx

Brutális állatkínzás: nyílpuskával próbáltak megölni egy kutyát

0 481

Nemcsak a macskáknak, úgy tűnik, Szakáll kutyámnak is több élete van – mondta Petrik István (49), akinek az ebe éppen egy súlyos támadás után lábadozik.

A kétéves pulit valaki nyílpuskával lőtte meg Tárnok egyik nyugodt, békés utcájában hétfő reggelre – és nem ő az első.

– Reggel szoktam etetni a kutyákat, de Szakáll nem jött, hiába hívtam. Azt gondoltam, a meleg elől bujkál, de furcsálltam, hiszen ő szokott lenni az első az apja, Pocak előtt – mondta István, akinek a gyermekei találták meg a meglőtt ebet az udvaron.

István mindennap Tárnokról viszi állatorvoshoz Szakáll kutyát Érdre, így is hónapokba telhet a felépülése/ Fotó: Fuszek Gábor

A fekete négylábú elnyúlva hevert, s fejéből egy nyílvessző állt ki, amely a bal szeme fölött alig két centivel, a koponyacsontot átütve fúródott a kutya fejébe, s a nyak közepéig hatolt az állatban.

– Azt hittük, hogy elpusztult, de ez a kutya egy csoda, nem ért létfontosságú szervet a nyílvessző – sóhajtott a férfi, aki orvoshoz rohant a kutyával.

Nehezen találtunk orvost, keveseknek van megfelelő felszerelésük egy ilyen sérüléshez. Végül eszembe jutott, hogy az öcsém Angliából mindig Érdre hozza a kutyáit állatorvoshoz, Szakállt itt mentették meg.

István a rendőröket is értesítette a támadásról.

A kiérkező járőrök jegyzőkönyvbe vették a történteket, s a nyilat is lefoglalták: az ugyanis nagy valószínűséggel célzottan lett a kutyára kilőve egy fegyvernek minősülő számszeríjból. Ismeretlen tettes ellen indult eljárás állatkínzás miatt.

A gazdinak épp egy évvel ezelőtt megmérgezték a hét hónapos komondorát, és úgy tudja, más kutyáját is meglőtték a településen. – Biztosan beruházunk egy kamerarendszerre, ahogy a szomszédaink is – fűzte hozzá István.

Naponta vizsgálják az ebet

István mindennap viszi az ebet kontrollra a támadás óta. Így, ha az állapota rosszabbra fordulna, azonnal tudnak segíteni az orvosok. Ha minden rendben megy, Szakáll gyógyulása akkor is eltarthat hónapokig.

Ők megúszták a börtönt

Csak néhány szörnyű eset:

Zalaszentgróton kikötve tartotta nyolcéves kutyáját egy férfi, az állat éhen halt – 150 ezer forint pénzbüntetés

Hat, egyhetes kiskutyát rakott zsákba egy szalkszentmártoni férfi, az ebek megmenekültek – 300 ezer forint pénzbüntetés

Egy hajdúböszörményi férfi felakasztotta a kutyáját egy fára, a szomszédok szabadították ki – 480 ezer forint pénzbüntetés

Balotaszálláson tavaly augusztusban egy 68 éves asszony madzaggal a kocsija mögé kötötte kutyáját, az állat elpusztult – 10 hónap börtön, felfüggesztve

Betonon, kikötve tartotta kutyáját egy nyergesújfalui nő, a kutyát kimentették – 2 év felfüggesztett

Három kismacskát ásott el élve egy asszony, az állatokat megmentették – 2 év felfüggesztett

Botokkal vert két férfi két értékes munkakutyát, hogy elűzzék a szarvas mellől – 3 év felfüggesztett

Forrás Blikk

Szólj hozzá