fbpx

Gerendai strandján fulladt meg egy 20 éves fiatalember

0 1 050

A vízimentők semmit sem tettek a megmentése érdekében.

Nem csitulnak az indulatok a Lupa Beachen történt rejtélyes hétvégi tragédia kapcsán, ahol a parton hét vízimentő teljesített szolgálatot, egy 20 éves egyetemista fiú mégis a tóba fulladt.

A stég alig karnyújtásnyira volt, a vízimentők is elérhető közelségben posztoltak.

A balesettől 200 méterre volt a legközelebbi vízimentőnk. Miután a Lupa Beach menedzsere rádión riasztotta őket, fél perc alatt hárman is a helyszínre értek – mondta lapunknak Seller András (55), a vízimentő személyzetet biztosító cég vezetője, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke. – Végtelen szomorúsággal tölt el bennünket ez a baleset, ha a fürdőzők azonnal szólnak, több esélyünk lett volna segíteni.

Wágner László (19) még diák, de nyaranta vízimentőként szolgál a Lupa Beachen. Ő segített a mentőknek az újraélesztésben, megrendülten mesélt az esetről.

– Este fél nyolc lehetett, amikor a fiatalember a parttól pár méterre bajba került. Amikor felbukkant, levegőért kapkodott, a kezével csapkodott, majd némán elmerült – mesélte László. – Két lány ezt végignézte a parton, ők két másik vendégnek szóltak, tíz percig együtt keresték a férfit, majd segítséget kértek a strand személyzetétől. Ahol elmerült, ott 4 méter mély a víz, a kollégám hozta fel és húzta ki őt a partra. Összesen tizenöt percig lehetett a víz alatt, egész nap csak egy zacskó chipset evett, talán ezért nem volt ereje tovább küzdeni. Én a mentőknek segítettem az újraélesztésben, de sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.

– Az esetben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, közigazgatási hatósági eljárásban vizsgáljuk az eset körülményeit – nyilatkozta Szabóné Betki Bianka százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás Blikk

Szólj hozzá