fbpx

Schobert Norbi padlóra került

0 1 115

Kétszer került anyagilag padlóra Schobert Norbi.

2008-as gazdasági válságnál a logisztikai partnerünk a cégem összes pénzével lelépett, és eltűnt valahol Thaiföldön. Több százmillió forint volt, s nekem kellett kifizetnem helyette a gyártókat.

Akkor azt gondoltam, vége mindennek, az egy eléggé durva időszak volt – emlékezett vissza a fitneszguru, aki pár évvel később újra kis híján elvesztette mindazt, amit addig felépített.

– Az összes pénzemmel, a részvényemmel és a részvényeseim pénzével a BudaCash csődöt jelentett, és berántott minket magával. Joggal bíztam benne, hogy a magyar pénzügyi szervek korrekten felügyelik a brókercégeket, és erre közölték a híreket, hogy ez a cég már 15 éve csalt.

Akkor is bedőltem anyagilag – sóhajtott az interjúban Schobert, aki azonban azt állítja, sem a 12, sem az öt évvel ezelőtti anyagi nehézségek nincsenek már hatással az életére. Ám az is kiderült, a szabályok mellett az anyagiak komoly szerepet játszottak abban, hogy anno a rendőrségnek hátat fordítva belevágjon a fogyasztóbizniszbe.

– Vannak emberek, akiknek biztonságot ad a korlátolt parancsrendszer. Én nem szerettem azt látni, hogy nekem megmondják, mit csináljak, hogy hogyan jelenjek meg. Én az a fajta ember vagyok, aki megmondja, mi történik. Az én szakmámban, vállalkozásomban én vagyok az országos rendőrfőkapitány, sőt inkább a miniszterelnök vagyok – jelentette ki Schobert, aki ugyan hamar karriert csinált a rendőrségnél, amikor elkezdett aerobikórákat tartani és a tv-ben szerepelni, rájött, sokkal többet érhet el.

– 1998 volt és nyár, rengeteg fellépésem volt, rengeteg munkám. Volt egy kiemelt tiszti, parancsnoki fizetésem, de ez a 44 ezer forint egy hét végén pontosan egyórás munkám volt – magyarázta a szakember, aki végül ezért döntött úgy, hogy otthagyja a rendőrséget.

Forrás Blikk

Szólj hozzá