fbpx

A fűszeres és csípős ételek segíthetnek a magas vércukorszint kezelésében

0 605

Újabb természetes gyógymódot találtak a Sydney Egyetem kutatói a magas vércukorszinttől szenvedők számára, a tudományos kísérletek során ugyanis kiderült, hogy amennyiben egy diabétesztől szenvedő beteg gyakran fogyaszt fűszereket – főleg a csípőseket – különösképpen az ázsiai csodanövényként emlegetett gyömbért, akkor az hosszabb távon a magas vércukorszint visszaszorítását eredményezheti.

A tudósok bebizonyították, hogy a gyömbér az izomsejtek stimulálásával képes szabályozni a szervezet vércukorszintjét, ezzel egyetemben pedig megakadályozni a hosszabb távú szövődmények kialakulását is. Mint kiderült, a gyömbér – illetőleg annak kivonata – az inzulintól teljesen függetlenül képes volt arra, hogy megnövelje az izomsejtek glükóz-felvételét, ami segít abban, hogy hosszabb távon kontrollálja a magas vércukorszintet, mindemellett pedig képes előidézni azt az állapotot, amikor a sejtek képesek már az inzulintól függetlenül is működni.

Amennyiben kettes típusú diabéteszről beszélünk, úgy az izomsejtek glükóz-felvételének leromlott inzulinfelvételéről van szó, az egyik létfontosságú glükózt szállító fehérjének hatása ugyanis jelentősen lecsökken a szervezeten belül, ám a fűszeres ételek, különösen pedig a gyömbér fogyasztásával ez az állapot képes visszájára fordulni és a szervezet pedig regenerálódni. A felfedezést embereken egyelőre még nem alkalmazták, de a bizonyítás miatt a jövőben humán szervezeten is kipróbálják majd a gyömbér hatását.

Forrás: Noihirek

Szólj hozzá