fbpx

Hova szaladnak fel a kilók leginkább? – Mit árul el rólad, hogy hova hízol?

0 801

Hova szaladnak fel a kilók leggyakrabban? Fenékre, popsira, esetleg lábra hízunk leginkább?

Ezt minden nő tudja magáról. Vajon ebből mit tudhatunk meg magunkról.

Miért éppen oda hízunk, ahova?

Nincsen olyan nő a földön, aki ne találna magán problémás területet, és bizony ezekről a helyekről nagyon nehéz eltüntetni a zsírpárnákat. Miért hízik valaki éppen a fenekére, hasára, tokájára?

Most megmutatjuk.

 

1. Evés

Evés

Egész testünkre hízunk, ha túl sok kalóriát viszünk be szervezetünkbe. Nyakunkra, karjainkra, hasunkra, csípőnkre. A teljes testre hízás különösen azokra jellemző, akik túl sok cukrot fogyasztanak. Ezért érdemes minden édességet elhagyni táplálkozásunkból, a cukrot is beleértve, és odafigyelni a napi kalória bevitelre. Ezt párosítva rendszeres testmozgással, a kilók csak úgy leolvadnak majd testünkről.

 

2. Stressz

Stressz

Hízékonyak lehetünk alsóbb testrészeinken, mint például hasunk, gyomrunk, ám ennek semmi köze az étrendhez. Stressztől szervezetünk túl sok kortizol hormont termel. A test ilyenkor sóvárog az édesség után, hogy jobban érezhesse magát. És az édességtől pedig leginkább ezekre a területekre rakódik le a zsír. Tehát a stressztől hízunk a jelölt területen.

 

3. Hormonok

Hormonok

A hormonok sokkal jobban befolyásolják életünket, mint azt mi gondolnánk. Ingadozó hormonszint, túl sok ösztrogéntermelés, amitől testünk jobban eltárolja a zsírt fenekünkön és combjainkon. Érdekesség, hogy ezeken a területeken nem mindig zsír halmozódik fel. Az ösztrogéntermelés vízvisszatartást is okozhat szervezetünkben. A legjobb, amit tehetünk, ha felkeressük nőgyógyászunkat és hormonvizsgálatot kérünk.

 

4. Keringési zavar

Keringési zavar

Vannak, akik a hízásra genetikailag hajlamosak. Ebben az esetben csak egy módja van a zsírpárnák eltüntetésére, mégpedig a sport. Erősítsük hasizmunkat, combizmainkat. Mozgással orvosolható a keringési zavar.

 

5. Testmozgás hiánya

Testmozgás hiánya

Elsősorban hasunkra és csípőnkre rakódik le a zsír mozgásszegény életmódot követve. Általában azért, mert ellustulnak a hasizmok. Nem is gondolnánk, de hasizmunk renyhesége okozhat hátfájást, és egyéb mozgásszervi problémákat, hiszen hasizmunk tartja egész elülső felsőtestünket.

Forrás H
Szólj hozzá