fbpx

Mit egyek, hogy szép legyek

0 597

Nem is gondolnád, mennyi múlik azon, mit fogyasztasz el, pedig nemcsak az egészséged, hanem a szépséged szempontjából is fontos! Nézzük, mit egyél, hogy szép legyél!

Tenger gyümölcsei

A mediterrán étrendről – tehát sok hal és kagyló fogyasztásától – kifejezetten sima, tiszta, ragyogó arcbőrünk lesz, hiszen sok cinket és omega 3 zsírsavat tartalmaznak.

Tipp! A lazac van a legjobb hatással a bőrszerkezetre a halfélék közül.

Citrusfélék

A C-vitamin sok millió krém leírásában játszik főszerepet, szintén nem ok nélkül. Ez az a vitamin, ami fokozza a női nem nagy barátjának, a kollagénnek a termelődését a szervezetben. Ha tehát sima, ráncmenetes bőrűekre ennénk magunkat, szavazzunk a kivire, citromra, grépfrútra vagy a narancsra.

Zöldségek

A zöldségek A-vitamin és béta-karotin tartalmuknak köszönhetően segítik a sejtképződést és fényes, sima bőrt varázsolnak fogyasztóiknak.

Csonthéjasok

Pisztácia, dió, mandula, széles a kínálat, de a leghatásosabb közülük ez utóbbi, ami valóságos antioxidánsbomba. Enyhíti a bőr szárazságát, revitalizál, és ami a legfontosabb, gátolja az öregedést.

Amit soha! Sajnos úgy, ahogy van bőrszépítő étel, van bőrrongáló is. És itt még csak nem is a kávéra vagy az alkoholra gondolok. A cukor, a szörp, világos tésztafélék, fényezett rizs és konzervételek gyorsan felszívódnak, de sajnos csak egy kis időre telítenek és zsírként hamar elraktározódnak. A legkárosabb kombinációk például a világos lisztből készült péksütemények édességgel, a cukorlimonádé a sajtos tésztához.

Teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű termékekről a leginkább közismert információink, hogy hamarabb jóllakunk tőlük, kevésbé hizlalnak, és ráadásul erősítik immunrendszerünket. Jó hír, hogy mindezek mellett megelőzhetjük velük a bőrszárazságot, pikkelyesedést, sőt gyulladáscsökkentő hatásuk miatt a pattanásokra is jó hatással vannak.

Forrás: Kozepsuli

Szólj hozzá