fbpx

Rengeteg jótékony hatása van a teafogyasztásnak

0 670

Már az ősi kínaiak is felismerték a tea jótékony hatásait, ami a mai Srí Lankáról származtatható, és az első fűszerkereskedők hozták be Európába, első ízben Britanniába, akik az egész öreg kontinensen elterjesztették teázási szokásaikat.

A tea nem csak egy rendkívül ízletes, hanem egyben egészséges ital is, ami rengeteg jótékony hatással bír. Ezeket tudományos kutatások is alátámasztják, amelyeknek köszönhetően kiderült többek között, hogy a teákban rengeteg antioxidáns vegyület található, amelyek az emberi szervezet számára a természetes védelemről gondoskodnak, így könnyedén felveszik a harcot a betegségekkel szemben. Az antioxidánsok gátolják többek között a szabad gyökök elszaporodását, amelyek a daganatos megbetegedések mellett számtalan fertőző és örökletes betegséggel is könnyedén felveszik a harcot, legyen szó ízületi gyulladásokról vagy Alzheimer kórról.

A teázás – függetlenül attól, hogy milyen ízű vagy összetételű -, alacsony nátriumtartalma mellett minden esetben nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot és fluort, így képes megakadályozni a csontritkulás kialakulását. Tudományos alapokon nyugvó kutatások bebizonyították azt is, hogy azok, akik naponta legalább 4 dl teát elfogyasztanak, lényegesen kevesebb eséllyel szenvednek majd szívvel kapcsolatos betegségektől, mint mások.

Forrás: Noihirek

Szólj hozzá