böngészés kategória
Gasztro
Egészséges kaja alapanyagok mindennapra
Az utóbbi hetekben a korábbinál jóval körülményesebbnek bizonyultak a bevásárlások, mintha mindenki a világvégére készült volna. Emiatt könnyen belefuthattunk készlethiányba, nem mindig az került a kosarunkba, amit szerettünk volna – így…
Egyél sok sok cseresznyét és mi nyolc okot mondunk, hogy miért
Rengetegféle cseresznye létezik, de mi úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokival, bármelyik jöhet a világos sárgától a fekete cseresznyéig, a kicsi méretűtől az óriási húsos fajtákig.
Reggelire, desszertként, pitébe és koktél…
Mióta ezzel keverem ki a palacsintát, fél órán belül elfogy az egész!
Ha szereted a palacsintát, akkor ezért a receptért odáig és vissza leszel. Kóstoltál már szódabikarbónás palacsintát? Ha még nem, akkor itt az ideje, ugyanis ha egyszer megkóstolod, ezután csak így eszed majd!
Hozzávalók:
1 pohár…
A kinézeténél már csak az illata jobb. Percek alatt elkészülnek a finom mozzarellás rudacskák
Az alábbi receptben az fogott meg a legjobban, hogy nagyon jól néz ki, és igazán könnyű elkészíteni is. Végre egy egyszerű, de mégis egészséges és különleges étel. Készítsük akár ebédre, akár vacsorára a ropogós zöldség bundába ágyazott…
Ez a japán túrótorta annyira könnyed és légies, hogy azonnal rabja leszel te is!
Ha szeretnél egy igazi kulináris élvezet része lenni, készítsd el ezt a japán túrótortát az eredeti recept alapján! A töltelék annyira finom benne, hogy nem fogsz szavakat találni rá, ha elkészíted.
A sütemény titka abban rejlik, hogy…
3 tévhit, amit főzéskor követünk el
A főzéssel kapcsolatos szokások és hagyományok anyáról leányra szállnak, de sokszor ezzel együtt a tévhiteket is örököljük. Nem is tudjuk már, hogy miért kell a vízbe sót tenni, amikor a virslit főzzük, talán azért, hogy ne repedjen el. A…
10 élelmiszer, amiről nem is gondoltad volna, hogy lefagyasztható
A fagyasztót legtöbbször az alapból fagyasztottan vásárolt termékek, tészták és húsok fagyasztásához használjuk, pedig sok más élelmiszer tárolására is alkalmas lenne. Ráadásul akkor működik a leghatékonyabban, ha tele van, így a különböző…
Háziasszonyok figyeljetek! Egy profi szakács tanácsai, amivel nem lehet majd hibázni a konyhában!
A tapasztalt szakácsok az évek során olyan szakmai tudásra tesznek szert, hogy csak irigyelhetjük tőlük. Az az igazán szerencsés, akinek a családjában van egy profi szakács. Az alábbiakban olyan trükköket árulnak el profi szakácsok,…
Kovászos uborka krémleves – Isteni a nyári hőségben
Hozzávalók
4 db közepes kovászos uborka
2 dl kovászos uborka lé
2 dl zöldség alaplé
3 dl joghurt
só
bors
Elkészítés:
Az uborkát felkockázzuk.
Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg…
Íncsiklandó, egészséges amerikai palacsinta 😋 😎 😍
Hozzávalók:
10 dkg rozsliszt
2 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál kókuszzsír
1 dl mandulatej
1 teáskanál sütőpor
2 db tojás
1 csipet só
A tojást, a csipet sót, a sütőport összekeverjük.
A teljes kiőrlésű…