fbpx

Bojtár pecsenye – ha ennél valami igazán embereset

0 543

Hozzávalók:

140 g vöröshagyma

 

120 g sertészsír

20 g fûszerpaprika

100 g tv paprika

200 g paradicsom

Fûszerkömény

0,7 kg sertéscomb

200 g füstöltsonka

100 g zöldborsó

200 g kolbász

Fekete bors

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 5-10 mm-es szeletekre szeljük. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, majd 1×1 cm-es kockákra felaprítjuk. A házi füstölt sonkát 5×5 mm-es kockára aprítjuk, a házi füstölt kolbászt felkarikázzuk 4 mm vastag karikákra.
  2. A sertészsírt fazékban felolvasztjuk.
  3. A forró zsírba beletesszük a vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk.
  4. Az üvegesre pirított hagymát félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és egy kis vizet adunk hozzá. Visszatesszük a lángra, jól elkeverjük, és zsírjára pirítjuk.
  5. A fűszerpaprikás hagymára szórjuk a sót, az őrölt fűszerköményt és fekete borsot. Elkeverjük, majd mehet bele a paprika-paradicsom, minimális víz mellett. Megpároljuk.
  6. A lecsóalapba beletesszük a sertéscombszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (legalább 1 cm-re, maximum 3 cm-re) a szeleteket.
  7. A hússzeleteket puhára főzzük (hústól függően ez 30-60 perc) 8-11 percenkénti kevergetés mellett, lassú lángon.
  8. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott kolbászt a megpuhult húsokhoz, és kb. még 10 perc alatt készre, illetve megfelelő sűrűségűre főzzük. Szükség szerint utánaízesítünk.

 

 

Szólj hozzá