fbpx

Ez a japán túrótorta annyira könnyed és légies, hogy azonnal rabja leszel te is!

0 1 374

Ha szeretnél egy igazi kulináris élvezet része lenni, készítsd el ezt a japán túrótortát az eredeti recept alapján! A töltelék annyira finom benne, hogy nem fogsz szavakat találni rá, ha elkészíted.
A sütemény titka abban rejlik, hogy sokkal több benne a töltelék, mint amilyen vastag a tésztája. A japánok gyapot sajttortaként is emlegetik különlegesen könnyed állaga miatt.

Hozzávalók:

130 ml tej
100 gramm vaj
60 gramm liszt
13 tojásfehérje
100 gramm krémtúró
8 tojássárga
60 gramm kukoricakeményítő
130 gramm cukor

Elkészítés:

1. Minden hozzávaló szobahőmérsékletű kell legyen, erre figyelj nagyon oda mielőtt nekifognál a sütemény elkészítéséhez. Egy tálban keverd el a krémtúrót a vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. Langyosítsd fel kis lángon, közben lassan kavargasd. Hagyd az edényt a tűzön, és add hozzá a tojássárgákat. Kavargasd, és, amikor érzed, hogy kezd besűrűsödni, akkor vedd le a tűzről.

2. Add a keverékhez a megszitált lisztet, és a keményítőt, jól keverd össze.

3. Egy másik edényben addig verd a tojásfehérjéket a cukorral, míg egy kemény habot kapsz. Lassanként add hozzá a habot a krémtúrós masszához, és kavard össze óvatosan, úgy, hogy a hab ne törjön össze.

4. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőformát, öntsd bele a masszát, és tedd a 160 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, majd ezután csökkentsd 140 fokra, és süsd 30 percig. A sütés ideje alatt ne nyisd ki a sütő ajtaját. Amikor készen van, hagyd, hogy kihűljön, majd tedd a hűtőbe még 4-5 órára tálalás előtt.

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás tudasfaja.com
Szólj hozzá