fbpx

Furcsa kaják világszerte, ami a helyieknek tök természetes,a turisták meg irtóznak tôle

0 525

Sokféle étel létezik világszerte, amitôl kiveri az embert a víz, a helyieknek mégis tök természetes. Össze is gyûjtöttünk egy listát. Melyiket kóstólnád meg?

 

1, Mexico: Escamol. Nem fogunk kertelni, ezek bizony hangyalárvák.

2, Dél Korea- Beondegi. A helyzet nem lett sokkal könnyebb: selyemhernyó. Igazi streetfood, a helyiek megvesznek érte.

 

3, Amerika – Agyvelô szendvics. Na persze mi magyarok ettôl nem kapunk a szívünkhöz, de világszinten az egyik legfurcsább kajának számít.

4, Izland: Kæstur hákarl . Nem tudjuk hogyan eladni, hogy ne legyen rémisztô: erjedt cápa. Megerjesztik, aztán 5 hónapig lógva hagyják, hogy száradjon. Otthon ne próbáld ki!

5, Kolumbia – Culonas. Nos ezek… Hangyák. Jó nagyok.

6, Nicaragua – Marhanyelv

7, Japán – Shirako. Ez bizony a halnak a spermája. A helyiek megvesznek érte, és persze mi is, hiszen a halászlé szerves része. Igen, a haltej az a hal spermája. Nem, nem utáltad meg ettôl a halászlét.

8, Norvégia – Smalahove – Igen, az ott egy bárány feje, minden különösebb hacacáré nélkül a tányérra helyezve. Karácsony elôtt szokták enni.

 

Szerepel még a fura kajákat összegyûjtô topikban a Németországban fogyasztott zsíroskenyér, és az Angliában fogyasztott Black pudding, ami olyan, mint a véres hurka. Persze ennek a listának a felét mi magyarok megmosolyogjuk.

 

Melyiket mernéd kipróbálni otthon? (A zsíros kenyeret nem éri mondani!!)

 

Szólj hozzá