fbpx

Háziasszonyok figyeljetek! Egy profi szakács tanácsai, amivel nem lehet majd hibázni a konyhában!

0 510

A tapasztalt szakácsok az évek során olyan szakmai tudásra tesznek szert, hogy csak irigyelhetjük tőlük. Az az igazán szerencsés, akinek a családjában van egy profi szakács. Az alábbiakban olyan trükköket árulnak el profi szakácsok, melyeket érdemes elsajátítani.

Emlékszem, nagyanyám mindig használt keményítőt bizonyos élelmiszerek elkészítéséhez. Hogy miért tette ezt, akkor sosem kérdeztük meg, és mostmár késő lenne.

Azonban nemrég fény derült egy nagy titokra, hogy az omlett elkészítéséhez ajánlott egy kevés keményítőt használni. Ha egy evőkanál keményítőt keverünk az omlett masszájába, akkor 100%-al finomabb lesz. Sokkal könnyebb, és légiesebb lesz az omlett, olyan lesz, mintha egy habba harapnánk bele.
Annak érdekében, hogy a pörköltek és főzelékek ízletesebbek legyenek, keverjünk hozzájuk egy kevés szójaszószt. Ez leginkább abban az esetben érvényes, ha vegetáriánus ételt készítünk!

Ha olajban sütünk húst, akkor mindenképp meg kell várni, míg az olaj megfelelő hőmérsékletű lesz. Csak ekkor tegyük bele a húst, a fasírtat, mert különben míg megmelegszik az olaj, mind magába szívja az egészet.

Annak érdekében, hogy a házilag készített kenyér héja szépen megpiruljon, és ropogós legyen, adjunk hozzá néhány evőkanál fekete teát a masszához.

A vanília nem csak a süteményeknek ad kiváló ízt, keverhető kisebb mennyiségben a zöldségsalátákhoz, és a kávéhoz is.

Annak érdekében, hogy egy könnyebb tésztamasszát kapjunk, reszeljünk hozzá egy kisebb krumplit, és utána gyúrjuk össze.

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás tudasfaja.com
Szólj hozzá