fbpx

Isteni fehércsokis sajttorta – és még sütni sem kell 🍰💓💓

0 2 040

Hozzávalók:

 

Kekszes réteg

  • 20 dkg keksz
  • 9 dkg vaj

Mascarpone réteg

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 500 ml habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 kk vanília kivonat
  • 12 g zselatin
  • 60 g víz

A tetejére

  • 20 dkg tetszés szerinti gyümölcs (legfinomabb bogyós gyümölcsökből)

Elkészítés

Kekszes réteg: 

  1. A kekszes réteghez a kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük, és egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

Mascarpone réteg: 

  1. A zselatint ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A fehér csokoládét 100 ml tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk.
  3. A mascarponet habverővel kicsit átkeverjük. Hozzáadjuk a hideg habtejszínt (400 ml), a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom levét és héját. Robotgéppel simára keverjük, hogy ne legyenek benne mascarpone-darabok, de ügyeljünk arra, hogy ne verjük fel a tejszínt!
  4. A zselatint kivesszük a hűtőből, beletesszük a meleg olvasztott csokoládés keverékbe, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponés keverékhez, és robotgéppel simára keverjük. (Nem szükséges a legnagyobb fokozaton, itt is vigyázzunk, hogy a tejszín ne verődjön kemény habbá. Akkor jó a massza, ha kicsit folyós.)
  5. A kekszes réteg tetejére tesszük.

 

A tetejére gyümölcsöket helyezünk, fogyasztás előtt 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá