fbpx

Isteni indiai zöldségsnack: Pakora

0 421

Hozzávalók:

2 db zöld chili

6 cm gyömbér

2 teáskanál garam masala

1 nagy fej vöröshagyma

500 g friss spenót

300 g csicseriborsóliszt

150 g burgonya

150 g karfiol

1 citromból nyert citromlé

1 teáskanál só

1 kk bors

1 csokor friss koriander

1 kk kurkuma

2 dl víz

 

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A hagymát és burgonyát szeleteljük nagyon vékony szeletekre, a gyömbért reszeljük le. A karfiolt egész pici rózsákra szedjük. A chilit daraboljuk fel.
  2. Keverjük a liszthez a fűszereket, és adjunk annyi vizet hozzá kb 2 dl), hogy egy sűrű palacsintatészta állagú massza legyen. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a kifacsart citrom levét és hagymát, zöldségeket. Jól keverjük össze. Teljesen fedje el a massza a zöldségeket.
  3. Melegítsük fel az olajat (kb. 180 fokra). Egy evőkanálnyit vegyünk ki a zöldséges masszából, és süssük ki aranybarnára, ropogósra. Az első pakorat kóstoljuk meg, és ha szükséges, fűszerezzük a maradék masszát. Egy papírtörlőn csepegtetjük le a felesleges olajat. Azonnal, forrón tálaljuk. Mártogatjuk a különböző szószokba.
Szólj hozzá