fbpx

Karibi csirkemell ananászos quinoával

0 508

Ha igazán friss, nyárias ízekre vágysz, mutatunk egy pompás csirkés receptet.

Hozzávalók:

500 g csirkemellfilé

300 g ananász

300 g banász

70 g quinoa

1 ek vaj

0,5 kávéskanál chilipehely

140 ml víz

só ízlés szerint

 

 

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Befűszerezzük (én karibi fűszerkeveréket használtam), és közepes lángon készre sütjük.
  2. A quinoat átmossuk, majd 2:1 arányban (2 bögre víz, 1 bögre quinoa) feltesszük főni közepes lángon. Gyakori keverés mellett kb. 15 perc alatt kész is.
  3. Az ananászt felkockázzuk, és kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kész quinoa-hoz.
  4. A banánokat megtisztítjuk, és nyársra húzzuk. Vajat olvasztunk, amit chilivel fűszerezzük, és ebben magasabb hőfokon megpirítjuk mindkét oldalát.
  5. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá