fbpx

Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával

0 1 945

Hozzávalók:

A tésztához

25 dkg spagetti tészta

1 közepes darab sárgarépa

1 közepes darab vöröshagyma

4 db fehér káposztalevél

Só ízlés szerint

Bors ízlés szerint

50 ml szójaszósz

1 közepes darab zöldhagyma

1 ek olívaolaj

 

A tésztabundához/csirkéhez

10 púpos evôkanál liszt

1 csomag sütôpor

1 kávéskanál só

250 ml víz

3 ek étkezési keményítô

2 ek napraforgó olaj

700 g csirkemell filé

Só ízlés szerint

 

A mázhoz

10 ek méz

8 ek ketchup

4 ek szezámmag

2 ek chiliszósz

 

Elkészítés: (tésztabunda+csirke)

  1. A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk. Legalább 20 percet pihentetjük, hogy dolgozzon a liszt és a folyadék. (Itt megjegyezném, hogy tojás szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés után a tésztabunda.)
  2. Közben a csirkét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, és hagyjuk állni kicsit.

Zöldséges pirított tészta

 

  1. Először feldaraboljuk a zöldségeket, hogy minden kéznél legyen. A sárgarépát 3-4 cm-es lapokra, a vöröshagymát először keresztben félbe, majd hosszában 4-6 cikkre. A zöldhagymát is felkarikázzuk szárral együtt, majd a káposztaleveleket is 3-4 cm-es négyzetekre.
  2. A tésztát 3 darabba törjük, és egy nagy serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk, kiszedjük, majd a visszamaradt olajon megdinszteljük a répát, hogy kissé roppanós maradjon, kiszedjük, majd ezután beletesszük a káposztát, hagymát, majd pár perccel később a zöldhagymakarikákat is. Sózzuk, borsozzuk (én nem sajnáltam a borsot), visszatesszük a sárgarépát is a serpenyőbe.
  3. Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és a zöldségekre szedjük. Visszatesszük a tűzre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal. Alaposan átforgatjuk, miközben összefőnek az ízek. Lefedjük, és lehúzzuk a tűzről.

Összeállítás

  1. Olajat hevítünk, majd egyesével belemártjuk a tésztamasszába a csirkemelldarabokat, és szép pirosra sütjük az összeset, és konyhai papírtörlőre kiszedjük.
  2. Az így kapott ropogós bundájú csirkemellfalatokat egyesével beleforgatjuk a mázba (a hozzávalókat csak alaposan össze kell keverni), és a zöldséges pirított tésztával tálaljuk.
Szólj hozzá