fbpx

Meggykrémleves eperrel

0 552

A nyári melegben istenien hűsítő lesz ez a leves, mindenképpen készítsd el!

 

Hozzávalók (4 főre)

  • 550g meggy
  • 8 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 csapott ek cukor
  • 2 teáskanál rum
  • fél citrom leve
  • 1 db fahéjrúd
  • 10 db szegfűszeg
  • 100g eper
  1. A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Fontos, hogy ne legyen túl sűrű.
  2. Ha kész a puding, levesszük a tűzről. 450 g meggyet turmixgépbe rakunk 2 dl tejszínnel és a rummal (vagy aromával), majd összeturmixoljuk.
  3. A turmixolt meggyet hozzáadjuk a pudinghoz, majd visszarakjuk a tűzre.
  4. Folyamatos kevergetés mellett belefacsarjuk a fél citrom levét, beledobjuk a szegfűszeget, fahéjat és a maradék meggyet.
  5. Az egészet összefőzzük, majd hidegen tálaljuk eperrel, fagyival, vagy amivel szeretnénk
Szólj hozzá