fbpx

Mióta ezzel keverem ki a palacsintát, fél órán belül elfogy az egész!

0 873

Ha szereted a palacsintát, akkor ezért a receptért odáig és vissza leszel. Kóstoltál már szódabikarbónás palacsintát? Ha még nem, akkor itt az ideje, ugyanis ha egyszer megkóstolod, ezután csak így eszed majd!

Hozzávalók:

1 pohár liszt
3 dl natúr joghurt
1 tojás
1 ek. cukor
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 ek. olaj
1 dl forró víz

Elkészítés:

Keverd csomómentesre a sót, a cukrot, a tojást és a joghurtot. Forrásban lévő vízhez keverd el a szódabikarbónát és ezt is adagold folyamatos kevergetés mellett a palacsinta tésztájához.

10-15 percig hagyd pihenni a palacsinta alapját, végül pedig keverd el benne a kimaradt olajat is.

Végül a szokásos módon, forró serpenyőben, kevés olajjal süsd ki a lyukas palacsintákat. Imádni fogod annyira mennyei íze van!

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás tudasfaja.com
Szólj hozzá