fbpx

5 frizura, ami valójában nagyon is öregíti a tekintetet

0 4 449

A frizuraválasztással nemcsak szépülni tudunk vagy megerősíteni a külvilág irányába is a saját stílusunkat, hanem nagyon mellé is nyúlhatunk, ha nem a megfelelő hajformát vagy színt választjuk a fodrászszékben ülve. Míg egy előnytelen ruhát vagy sminket könnyedén le tudunk venni vagy le tudunk mosni, addig egy rosszul sikerült frizura esetén több hétre vagy akár hónapra is szükség van arra, hogy egyáltalán szóbajöhessen a elrontott verzió kijavítása. A következőkben azokat a fazonokat és színeket vesézzük ki, amiket csak akkor csináltassunk meg, ha teljes mértékben tisztában vagyunk az arcformánkkal és a bőrszínünkhöz illő tónusainkkal is.

1. A szorosan a fejtetőre simított hajból készült konty

A hagyományos konty viselése mindig is inkább olyan nők körében volt népszerűbb, akiknél egyszerűen a munkájuk követeli meg azt, hogy ilyen stílusú frizurát hordjanak. A fejtetőre simított kontyos verzió a komolyságot sugárzó megjelenés mellett nagyobbnak mutatja az arcot és az arc élei, tökéletlenségei esetlegesen az állkapocscsont asszimmetriája is nagyobb figyelmet kaphat. Ezzel a frizurával ráadásul, sokkal feltűnöbbé válhatnak az inkább takarni kívánt apróbb szarkalábak is.

2. A túl sűrű frufru

A túlzottan dúsra vágott frufru is az ellenkezőjét tudja elérni annak, aminek okán valójában vágattuk. A homlokra hulló hajzuhatag egy éles csíkban elvágja az arc képzeletbeli tengelyét, így a nagyon kerek arcú nőknek kifejezetten előnytelen is tud lenni ez a típusú frizura. A sötétebb hajú nőknél pluszban jellemzőbb az is, hogy a laza, fokozatosra vágott sötét színű frizurájukt egy gyors elhatározás után frufruval egészítik ki, ami egészen egyszerűen egy komolyabb és érettebb külsőt is kölcsönöz.

3. Drasztikus hajszínváltás, ami nem passzol a bőrtónushoz

A 20-as évek, de még akár a 30-as évek eleje is teljes mértékben a kísérletezésekről szólnak. Ezekből természetesen a hajszínek váltogatása sem maradhat ki. A legtöbb nőnek azonban, volt már legalább egy olyan korszaka is, amikor olyan hajszínt viselt, ami teljes mértékben összeegyezhetetlen volt a személyiségével, a ruhatárával, de legfőképpen a természetes tónusaival. Nagyon fontos megjegyezni azt is, hogy a legtöbb embernek maximum egy-két árnyalatnyi világosítás áll még jól, a radikális változások, a túlszőkítés vagy adott esetben a túl sötétre festett haj pont az ellenkező eredményt fogja adni, mint amit első körben egy általunk kedvelt sztár fotóin láttunk.

4. Az ébenfekete hajszín

A négy természetes hajszín közül a fekete az, ami a leginkább öregít. A sötét hajjal keretezett arc árnyékoltabbnak tűnhet, jobban fókuszba kerülhetnek a bőrhibák, de még a kósza ősz hajszálak is. A fekete hajat éppen ezért, idősebb nőknek nem is igazán ajánlják a szakemberek, de ha mindenképpen ezt a színt preferálnánk, akkor kérjük meg az általunk választott fodrászt, hogy az arcot keretező tincseket hagyja világosabbra és válasszunk inkább egy könnyed balayage technikát.

5. A nagyon kusza, göndör haj

A göndör haj könnyedén tud kócolódni és mivel a hajszálak folyamatosan egymásba vannak gabalyodva, így ez a frizuratípus egy csapzott külsőt is eredményezhet összképként. A csapzott hatás miatt pedig, öregebbnek is látszódhat az arc és a teljes megjelenésünk. Természetesen a erősen hullámos hajat is lehet fiatalosan hordani, de ehhez minden esetben szükséges az, hogy szárazon ne fésüljük ki a hajunkat és folyamatosan gondoskodjunk arról, hogy a tincsek ne egy seprűvégre hasonlítsanak, hanem folytonos hidratálás és pakolások mellett napi szinten figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is.

Forrás: Noihirek

Szólj hozzá