fbpx

A fodrászok szemszögéből

0 1 226

Fodrászhoz menni mindig különleges élmény, szinte alig várjuk, hogy frizuránk megújuljon, kényeztetjük magunkat.

Nekünk ez jó de vajon milyen a fodrászoknak?

Egyszerre szakembereknek lenni frizurák terén és életvezetési tanácsadóként, nem mindig könnyű. Ne legyünk kiábrándultak, amikor a fodrásztól távozva nem úgy nézünk ki, mint egy 20 éves modell. Még akkor sem, ha mutattunk fodrászunknak egy ilyen képet, és megmutattuk elképzelésünket. A ráncokat még a fodrász sem tudja eltüntetni. Holott lehet, frizuránk tökéletesen sikerült.

Csak picit szeretnénk hajunkból vágatni. Igen, mi döntjük el, mennyit szeretnénk levágatni hajunkból, viszont el kell fogadnunk, nem garantált ebben az esetben az a végeredmény, amit mi elképzeltünk. A fodrász ugyanis tökéletesen látja, mennyit kellene levágnia hajunkból, ha például utoljára 6 hónapja jártunk nála. A fodrász arra törekszik, hogy hajunk újra egészséges és friss legyen. Ehhez viszont néha szükség van a megalkuvásra. Amennyiben javaslata ellenére sem engedünk a centikből, úgy sem mi, sem pedig a fodrász nem lesz elégedett, mert nem tudja tökéletesen elvégezni feladatát.

Reménytelen esetek. Sok ilyen van, de erről sem a fodrász tehet. Ha valakinek extrán göndör és sűrű haja van, soha nem viselhet szög egyenes, rövid bob frizurát. Ugyan ilyen reménytelen esetek azok is, akiknek vékony szálú, kevés hajuk van, mégis dús hajat szeretnének. Ezt a csodatételt egyik fodrásztól sem lehet elvárni. De sokat tehetnek például egy jó hajvágási technikával. A listát biztosan ki lehetne még rengeteg dologgal bővíteni, és a különleges eseteikről a fodrászok tudnának csak igazán mesélni. Egy a lényeg, amikor fodrászhoz megyünk, próbáljuk meg magunkat picit az ő helyzetükbe képzelni, és ehhez mérten megfogalmazni igényeinket. Pozitív élményben lehet részünk sok esetben, mert például a fejmasszázs kicsit tovább fog tartani, esetleg kapunk pár olyan szuper titkos tippet fodrászunktól, amit, ha kellemetlenkedünk, nem fogunk. A fodrászok is emberek minden nap és minden órában valami különlegeset próbálnak alkotni és napi több ember igényeinek megfelelni. Ne kérjünk lehetetlen dolgokat vagy beszéljük meg elötte, kérjük ki a tanácsát hiszen ő jobban látja. Ne stresszeljük napi problémáinkkal kivéve ha vagyunk olyan bensőséges kapcsolatban.

Forrás: WMNO

Szólj hozzá