fbpx

Az egészséges és szép haj nem kor függvénye

0 1 354

Az egészséges és szép haj nem kor függvénye. Az igaz ugyan, hogy 50 felett már többet kell tenni érte, de korántsem lehetetlen. Megmutatjuk, hogy milyen hajápolási technikákat kell megtenned a frizurád ragyogása érdekében, és melyek azok a mítoszok, amelyeket jobb, ha elfelejtesz.

Aludj úgy, mint egy királynő!

Most kivételesen nem az alvás mennyiségére szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem a minőségi anyagok fontosságára. Vedd magad körül az ágyban is az egyik legkifinomultabb anyaggal, azaz a selyemmel. Meglepő lehet, de a pamut párnán könnyebben hullik ki a hajad. Ezzel ellentétben a selyem nem „vonzza” a hajszálakat és a szempillákat, így kevesebb szál hullik ki alvás közben. Arról nem is beszélve, hogy az arcodat is „selymesíti”, mivel kevésbé járul hozzá a ráncok kialakulásához.

Vigyázz a fejbőrödre!

A hajszálak növekedése a szőrtüszőkben kezdődik, ezért az egészséges hajkorona egyik alapköve a fejbőr ápolásában rejlik. A fejbőr megújulásához hozzájárul a fejbőr masszázsa, ugyanis ez segíti a jobb vérkeringést. Ám vigyázni kell arra, hogy csak masszírozzuk és ne sértsük meg. Egyes szakértők azt mondják, hogy a fejbőr vérkeringésének javításával a haj növekedését is ösztönözni lehet.

Töltsd fel a szervezetedet tápanyagokkal!

A fehérjéknek, esszenciális zsírsavaknak, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak alapvetően nélkülözhetetlen szerepük van az egészségünk megőrzésében, és létfontosságúak a hajápolásban is. Óvva intünk mindenkit az étrendkiegészítők ésszerűtlen használatától, igyekezz ezeket a tápanyagokat természetes forrásból bevinni a szervezetedbe.

A szép haj nem a százszori átfésülésen múlik

Először is nem te vagy Aranyhaj, másodszor pedig teljesen felesleges erre áldoznod az idődet. A túlzott és durva fésülés károsítja a haj szerkezetét, amellyel nem lesz dúsabb és szebb, de sokkal könnyebben fog törni és hullani.

A gyakori vágástól nem nő gyorsabban

A haj átlagosan 1-2 centimétert nő havonta, amely a szőrtüszőknél történik, így azt nem befolyásolja a végéből történő vágás. Ez a mítosz onnan származhat, hogy az egészségtelen hajszálak sokkal könnyebben törnek, így annak ellenére se fog hosszabbnak látszani, ha a tövénél megnőtt. Ettől függetlenül érdemes pár havonta felfrissíteni a hajvégeket, ugyanis a száraz, szálkás, töredezett hajszálak egyáltalán nem nyújtanak esztétikus látványt.

 

Forrás: 50folott

 

Szólj hozzá