fbpx

Az őszülő haj több ápolást igényel, mutatunk néhány praktikát

0 1 052

Lehet, hogy a negyvenes éveid környékén már megjelent egy-két ősz szál a hajadban, de az őszülés problematikája ötven felett válik igazán időszerűvé. Fessem vagy ne fessem? Milyen fazonra vágjam, hogy fiatalabbnak nézzek ki? Hogyan tartsam karban, milyen termékekkel tápláljam a hajam?

Tippek a hajápoláshoz

Idővel a melanociták, a haj színéért felelős sejtek egyre kevesebb melanint termelnek, ezért kezdünk el őszülni. Nemcsak a színek halványodnak, de hajlamos a haj ebben az időszakban megvastagodni, göndörödni és sokkal szárazabbá válni. Mi a megoldás? Kevesebb hajmosás (maximum kétszer egy héten) és a száraz haj számára kifejlesztett balzsam vagy hajmaszk használata. Érdemes minél természetesebb hajápolókat választani, így megkímélhetjük a bőrünket a sok kémiai anyag negatív hatásától. Használjunk száraz sampont két hajmosás között.

Fessünk vagy ne fessünk?

Ha túlságosan szürkés, mákostészta-színű a hajunk, az jobban öregít, mintha egységesen fehér lenne mindenhol. Ugyanis a teljesen fehér haj fényesebbnek tűnik, így fiatalosabbá teszi az arcot. Érdemes tehát egységesebbé tenni az őszülő hajszínt, ezzel is fiatalítva és lágyítva a vonásokat.

Irány a fodrász!

Az ősz hajszálak bosszantó tulajdonsága, hogy hosszabb haj esetén hamar kapnak egy sárgás árnyalatot. A száraz és göndör haj könnyebben válik porózussá, nehezen kezelhetővé. Minél hosszabbra hagyjuk nőni a frizuránkat, annál valószínűbb, hogy megjelenik a már említett sárgás árnyalat. Éppen azért fontos a rendszeres hajvágás, hogy elkerüljük a hajvégek kellemetlen elszíneződését.

Egy kis házi praktika

Egy pohár vízben feloldott aszpirin segít az egészséges hajszín visszaállításához, semlegesítve a sárga árnyalatot. Oldjunk fel egy pezsgőtablettát egy pohár vízben, ezzel mossuk meg a hajunkat. Tíz-tizenöt perc után leöblíthetjük az oldatot, majd a mosás után ápoljuk a hajvégeket egy kis balzsammal.

Forrás: 50folott

Szólj hozzá