fbpx

Így vágd le a hajad otthon VIDEÓ

0 1 428

Fodrászhoz menni és sok pénz otthagyni egy kis igazításért kész rablás, mikor otthon is könnyen fel lehet frissíteni a frizurát. A töredezett, elvékonyodott végeket a legegyszerűbben a csipegetős módszerrel tudod eltávolítani, amit akkor is könnyen megtehetsz, ha semmilyen fodrásztechnikai gyakorlatod nincsen.

Csupán egy ollóra és fésűre, na meg egy tükörre van szükség, ha úgy döntesz, magadnak vágnál a hajadból. Csak arra ügyelj, hogy a tükörképeddel dolgozni picit nehezebb.

Hajvágás otthon

Ha hajvágásba fogsz házilag, mindenképpen száraz hajon végezd a beavatkozást, mert a vizes haj megszáradva könnyen felugrik, így érhetnek meglepetések.

Válaszd el középen a hajadat egészen a tarkódig, és fésüld át az egyes oldalakra a tincseket. Állítsd a fésűt a füled vonalába, és ezen a csíkon haladva újból válaszd el a hajadat. Az elülső tincseket tűzd össze, a maradék részt pedig fésült át alaposan.

Ahogyan húzod lefelé a fésűt, fogd a mutató- és a középső ujjad közé a hajadat, és ezt is húzd lefelé, a vége előtt pedig egy rövidebb arasszal állj meg. Fogd a másik kezedbe az ollót – lehetőleg legyen éles -, és függőlegesen tartva csipegess bele a hajad aljába, ettől tűnik majd természetesnek.

Soha ne egyenesen tartsd az ujjaidat, mindig döntsd meg őket picit, ezáltal hátul szép íve lesz a hajnak! Ha ezzel a résszel megvagy, akkor az előrecsatolt részt engedd ki, és szintén fésüld át. Ugyanezzel az ujjas technikával és a csipkedéssel vágd le az elhalt hajvégeket.

Ha nemcsak a végeit igazítanád, de formát is adnál a hajadnak, akkor megint válaszd el úgy, ahogyan korábban tetted. A hátsó rész felét fésüld felfelé, ferdén tartva vágj le belőle, majd megint csípj bele néhány részen, ettől puhábbnak tűnik a frizura. Ugyanezt az alsó és a csatolt résszel is tedd meg, és, ha megvagy, készítsd el a frizurát a másik oldalon is.

Végezetül a két szélső szemzugodhoz mérve fésüld előre a tincseidet, körülbelül a fül vonalában válaszd el felül, és annak végeit is igazítsd ki. Íme, a videós segítség!

 

Forrás: Retikul

 

 

Szólj hozzá