fbpx

Miért hullik a hajad? Segítünk megtalálni az okát

0 643

Mitôl hullhat a hajad?

Nagyon komplex kérdés, amelyet természetesen nem is lehet látatlanban megválaszolni. Összegyûjtöttünk azonban néhány lehetséges okot, amely a hajkoronád hirtelen elvesztése mögött állhat.

A haj hullása utalhat mind testi, mind lelki problémákra is. Nagyon fontos, hogy megállapítsd a hajhullás pontos okát, hiszen megfelelô kezelést ez után tudsz megkezdenji. Mindig nagyon fontos, hogy  ne csak a hajadra komcentrálj, hanem a probléma kiváltó okát is szüntesd meg.

1, Vitaminok hiánya, vagy éppen túladagolása

Nagyon fontos a hajunk egészségéhez is, hogy kiegyensúlyozott étrendet tartsunk. Figyelnünk kell azonban arra is, hogy egyes vitaminokat ne vigyünk túlzásba. Jellemzôen az “A”, “C”, és “E” vitamin hiánya, vagy túlzásba vitele az, ami roncsolja a hajunkat. Ezen vitaminokat egy kiegyensúlyozott, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend tökéletesen biztosítja nekünk.

2, Stressz

Egy lelkileg megterhelô idôszak, pl. gyász, nagyon könnyen okozhat hajhullást. Talán itt a legfontosabb kiemelni, hogy a hajhullás elsôsorban egy tünet, nem pedig maga a probléma. A magas fokkú stressz, vagy akár depresszió okát kell megtalálni, és szükség esetén akár terápiával kezelni, a hajunkat pedig vitaminokkal, és egészséges étrenddel regenerálni. Amíg az ok nem szûnik meg, sajnos a probléma sem fog. Ne legyintsünk a lelki problémák felett, és ne féljünk segítséget kérni.

3, Hormonproblémák

Számos hormonprobléma, például a PCOS vagy pajzsmirigy okozhat drasztikus hajhullást a nôknél.
Itt is fontos kiemelni, hogy meg kell bizonyosodni a probléma jelenlétérôl vérkép, és szükség esetén tovàbbi vizsgálatok segítségével. A legtöbb hormonproblémát kísérheti még elhízás, nagy mértékû szôrösödés, illetve menzes-problémák is. A helyes táplálkozás itt is nagy segítségünkre lesz.

4, A hajat károsító kozmetikumok

Sajnos rengeteg olyan készítmény kapható a boltokban, amelyek ugyan hajunk egészségéért hivatottak tenni, mégis tovább roncsolják azt.
Mindenképpen fontos tehàt, hogy természetes összetevôkbôl álló készítményeket használjunk, és fogyasszunk. Vásároljunk natúr kozmetikumokat, még akkor is, ha pillanatnyilag némileg drágábbnak tûnnek, hosszútávon ugyanis meg fogjuk látni, hogy a hajunk megmentése sokkal olcsóbb.

Szólj hozzá