fbpx

Múltidéző rövid hajak

0 798

Sok nő elképzelhetetlennek tartja, hogy megváljon a hosszú tincseitől, de tapasztalatunk szerint azok is nehezen szánják rá magukat a hajvágásra, akikben már megfogalmazódott a drasztikus változtatás gondolata. Az ok nyilvánvalóan abban keresendő, hogy általános félelmek és buta sztereotípiák kapcsolódnak a rövid hajhoz.

Bár néhányuknak lehet esetenként igazságalapja, nem büntethető értük minden rövid frizura. A nőiesség ugyanis nem a haj hosszában lakozik, hanem belülről árad, amit egy megfelelő hajfazonnal fokozni is lehet, ez alól pedig a rövid séró sem kivétel. Na, de vegyük inkább az irányt a múltba, és beszéljenek magukért a képek!

A vintage trendek ismét életre keltették a húszas évek Charleston stílusát, melyhez a tükörfényűre waxolt bob frizurák illenek leginkább.

Szintén a húszas évek eleganciáját kaphatod el a drámai hullámokkal, melyekhez tökéletesen passzolnak a titokzatos, füstösen árnyékolt szemek.

A harmincas években lágy loknikkal szelídítették meg a bubifrizurát, mely bájos ártatlanságot sugárzott.

Hasonló fazon vált divatslágerré a hatvanas években, ám egyenesre simított tincsekkel, a fül mögül pajkosan kikunkorodó hajvégekkel. A mézszőke, a fekete és a vörös szín izgalmasabbá teszi ezt a stílust.

A csibészes pixie-fazon a hetvenes évek elején vált igazán közkedveltté. Goldie Hawn és Twiggy is ilyen rövid tincsek alól rebegtette hosszú pilláit.

A hetvenes évekre jellemző gombafazonnal is új stílust adhatsz a külsődnek. Ráadásul többféleképpen beszárítható, így sohasem unalmas.

A nyolcvanas évek gombafrizurája már kissé maszkulin, vagány jelleget kapott. Napjainkban a szupermodell, Agyness Deyn tette népszerűvé ezt a fazont az igazán vadóc, retro stílusával.

Rézvörös, téglavörös és lángoló piros hajak színesítették a nyolcvanas éveket, melyeket a pop korszaka kusza fürtökkel képzelt el. A vad, vörös oroszlánsörény ismét divatba jött!

A rendezetlen, vörös fürtök mindig garantálják, hogy kitűnj a tömegből, de nappal konszolidáltabb frizurát formázhatsz a tépett tincsekből. Erre is a nyolcvanas évek nyújt példát.

A populáris kultúrát elutasító zenei stílusok megszaporodása a hajtrendekre is hatást gyakorolt a kilencvenes években – bár ezt a glamúr punk frizurát pont a popdívák tették népszerűvé, és ma is a csajos trendekben kapott helyet.

Forrás: Retikul

Szólj hozzá