fbpx

Ne feküdj le többé vizes hajjal aludni

0 2 113

Ezért szárítsd meg inkább a hajad.

Ha eddig lefeküdtél vizes hajjal aludni, a jövőben jobb, ha időt szánsz arra, hogy megszárítsd a fürtjeidet. Persze csak ha nem szeretnél kellemetlenségeket tapasztalni.

1. Fejbőrirritáció
Tapasztaltad már, hogy a fejbőröd viszket, vörös, korpásodik? Sokan a sampont hibáztatják, pedig ez attól is kialakulhat, hogy egész este egy nedves párnára hajtjuk a fejünket. A nedves környezet remek táptalaj a baktériumoknak

2. Gubancok
A nedves haj kényes és törékeny. Ha még vizes hajjal mész aludni, könnyen összegubancolódik, amit reggel rémálom lesz kifésülni.

3. Tartás
Ha kevés hajad van, aminek semmi tartása, akkor még rosszabb, ha vizes hajjal fekszel le. Így a hajadnak esélye sincs, hogy egy kis volument nyerjen a hajszárítás által.

4. Töredezés
Milyen gyakran kell hajat vágatnod? Ha feltűnően sokszor, lehet, hogy a nedves hajjal alvás az oka. A vizes haj sokkal törékenyebb, így amikor álmodban forgolódsz, sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a tincseid, mint szárazon.

5. Csúnya hajvégek
Ha komoly egészségügyi gondjaid nem is lesznek a hajmosás utáni lefekvéstől, a hajad kócosabbnak, a végek pedig ápolatlanabbnak tűnnek majd. A nedves tincsek erősebb súrlódást okoznak a párnahuzattal, ami miatt nem lesz szép reggel a hajad.

Forrás: Femcafe

Szólj hozzá