fbpx

Vállalható, könnyű nyári rövid frizurák

0 3 506

A rövid hajnak számtalan előnye van, hátránya talán csak egy, de az jó nagy: elég nehéz lenöveszteni.

Ha az ember ugyanis mégis úgy dönt, hogy hosszabb frizurát szeretne, az átmeneti állapotot elég nehéz lehet elfogadható fazonná varázsolni. Ezekkel a modellek viszont ezekben a hónapokban is működni fognak!

1, Bubi

Bubi
Bubi

Bosszantó lehet, de egy különösen rövid fazon esetében előfordulhat, hogy a haj hátsó része kínosan hosszúra nő, elől viszont még mindig rövid a hajad.

Ilyenkor érdemes egy bubi fazont választani, azaz elől nőni hagyni, hátul pedig folyamatosan rövidebbre vágatni a hajat.

Ha a hajad elől már elég hosszú, akkor pedig jöhet a csere: ezt a részt tartsd ezen a hosszon, a hátsó tincseket pedig növeszd hozzá a haj első részének hosszához, így a bubiból lassan kleopátra fazont alakíthatsz ki.

2, Mély választék

Mély választék
Mély választék

Ha a hajad elől már hosszabb, hátul viszont még rövidebb, de sehol nem ér tovább az állad vonalánál, jó megoldás lehet egy oldalt, mélyen meghúzott választék.

Ez a viselet egyből divatosabb, vagányabb megjelenést kölcsönöz, nem fog az elől hosszabbra nőtt haj kínosan, spániel-fülként omlani az arcod mellé, és sokkal könnyebb lesz kivárni, amíg a hajad hátul is eléri azt a hosszt, amit már lófarokba lehet fogni.

3, Lob

Lob
Lob

A hosszabb bob, azaz lob fazon lehet hátul rövidebb, elől pedig hosszabb, ez a különleges vágás igazi stílusmentő lehet egy frizura kinövesztésének idején.

De azon sem csodálkozunk, ha úgy megtetszik, hogy nem csak megúszós viseletnek, hanem állandó fazonnak választod, és ezentúl ezt kéred majd a fodrászodtól.

4, Frufru

Frufru
Frufru

A haj felső részét a homlokodba is fésülheted és lehet belőle hosszú frufru, míg az oldalsó részt növeszted.

Ez a megoldás főleg akkor jöhet jól, ha oldalt tényleg nagyon rövidről indulnak a hajszálak, akár fel is nyírattad itt a tincseket.

Ezzel a fazonnal megoldható az átmenet, amíg nőnek néhány centit, és ismét frizurát lehet készíteni belőlük.

5, Hosszú pixie

Hosszú pixie
Hosszú pixie

A pixie fazont kinöveszteni nem könnyű feladat, de ha az oldalsó, rövidebb réteg vonalát egyre lentebb és lentebb viszed, és mindig csak egyre kisebb helyen nyíratsz alá a fazonnak, akkor, ha nem is egy-két hét alatt, de kellemetlen időszakok nélkül, nyugodtan növesztheted ki a hajadat, ráadásul a felső, hosszabb réteg rengeteg játéknak is teret ad.

6, Laza lob

Laza lob
Laza lob

Ha elől hosszabb volt a frufrud, akkor a fodrászoddal megoldhatjátok a lenövesztést úgy, hogy egy ideig csak ezt vágja, és hagyja, hogy a hajad többi része is hozzá nőjön.

Az esetleges egyenetlenségeket pedig, amik kezdetben még adódhatnak, kiküszöbölheted, ha néhány laza hullámot sütsz a hajadba, így kevésbé válik feltűnővé, ha nem mindenhol teljesen egyforma a hajhossz.

7, Kócos retró fazon

Kócos retró fazon
Kócos retró fazon

Ha sűrű, erős szálú hajad van, akkor az is megoldás lehet, ha a pixie felső részét növeszted ki, majd ezt akár nagy csigákba sütve eloszlatod, és hagyod, hogy az alatta lévő haj szépen hozzánőjön a többihez.

Ekkor néhány hónapig a haj fölső rétegének hosszát kordában kell tartani, cserébe viszont a laza, retró hatású félhosszú hajat, miután egy hosszra növesztetted, már gond nélkül variálhatod.

Szólj hozzá