fbpx

A méret a lényeg! Vagy mégsem?

0 698

Mintha még a csapból is szex folyna – de hiába, ha továbbra is rengeteg tévhit kering róla a köztudatban! Pontokba szedtük a legfontosabb összefüggéseket, amelyek igencsak árnyalják a testiségről alkotott képet.

1, Beszélni kell róla

Olyan, mintha mindenhol folyton a szexről lenne szó – mégis aránylag kevés a róla szóló értelmes diskurzus.

Hiába élünk a huszonegyedik században, a szégyenérzet még mindig megakadályozhatja, hogy a legfontosabb kérdéseidre választ kapj.

A félretájékoztatásnak, valamint a tévhiteknek sajnos beláthatatlan következményeik lehetnek, amelyek hátrányosan befolyásolják a testi-lelki épségedet.

A szexualitás fontos szerepet játszik a párkapcsolatban és az egyén életében, semmi szükség tehát arra, hogy tabuként kezeld.

Persze, ez korántsem a szaftos részletek megvitatását jelenti, hanem inkább egyfajta egészséges nyitottságot a téma iránt.

2, A játékszerek használata nem azt jelenti, hogy a másik „nem elég”

Ha evolúciós szempontból közelítjük meg a dolgot, akkor kijelenthetjük, hogy az ember eszközhasználó emlős. Senkinek sem jutna eszébe szégyenkezni amiatt, hogy kalapácsot ragad, amikor be szeretne ütni egy szeget a falba.

A segítő tárgyak bevetése gyakorlatilag bármikor megengedett – miért pont a szexualitás maradna ki belőle? Az eszközök feladata, hogy egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék az életet.

A hálószobai csecsebecsék lerövidíthetik vagy éppen elnyújthatják a gyönyör felé vezető utat, a felhasználó kénye-kedve szerint. A testbarát anyagból készült holmik ellen tehát senkinek sem lehet kifogása.

Persze, ha belső meggyőződésből tartózkodsz tőlük, az más tészta – de felejtsd el a külső elvárásokat!

3, Számít a méret – de nem annyira, mint hiszik a férfiak

A pasik leggyakrabban azt kérdezik meg a szexológusoktól, hogy a centiméteres adat alapján nem túl kicsi-e a hímtagjuk.

Még szerencse, hogy a szakembereket egy kis statisztika-ismertetésre képezik ki, ha erről van szó: el kell mondaniuk, hogy az átlagos kéjdorong 13 centi hosszú. Márpedig eszerint a hús-vér joystick-ok elsöprő többsége a normál kategóriába sorolható.

A pornófilmeknek annyi közük van a valósághoz, mintha elmennél úszni a strandra, és közben az úszószámok olimpiai közvetítéséhez hasonlítanád magad.

A méret olyan szempontból számít a nőnek, hogy átlagos férfiadottságokkal már nagyobb a megfelelő hüvelyi stimuláció esélye, amit azonban a megfelelő technikákkal és segédeszközökkel akár pótolni is lehet.

4,  A nők többségének nincs a közösüléstől orgazmusa

Az  egyik leggyakoribb panasz, amivel a nők és a párok szexuálterapeutához fordulnak, hogy a közösülés nem hozza el a várt csúcspontot a hölgy számára.

Pedig a hollywoodi filmekben és a felnőtteknek készült alkotásokban látott hatalmas, közös orgazmusokleginkább a képzelet szüleményei a szakértők szerint.

Irreális elvárásokat ébresztenek a közönségben, holott magától az aktustól csak nagyon kevés nő szokott elélvezni. Nagyjából háromnegyedüknek klitorális izgatásra van szüksége a feloldozáshoz.

A kutatók egyelőre vitatkoznak rajta, hogy létezik-e G-pont, és ha igen, akkor milyen típusú idegvégződések találhatóak benne, illetve kapcsolatban áll-e a csiklóval.

5, Sok nő érez közben fájdalmat

A szex ideális esetben gyönyörű és tökéletes élmény.

Gyakran előfordul azonban, hogy fizikai fájdalom kíséri: az amerikai National Survey of Sexual Health and Behavior kutatás eredményei szerint a nők csaknem harmada érzett fájdalmat a legutóbbi aktus idején.

A szakértők feltételezése szerint azonban a kellemetlenségek nagy része elkerülhető lenne, ha a párok több időt szánnának az előjátékra, illetve gondot fordítanának a síkosító használatára is.

Amennyiben te is az érintettek közé tartozol, mielőbbkeresd fel a nőgyógyászodat, hogy kiderüljön, nem valamilyen egészségügyi probléma tünete-e a dolog.

Számos esetben egyébként pszichés tényező áll a háttérben, aminek a megoldása a síkosítónál jóval összetettebb – ám sohasem lehetetlen!

Forrás Bien
Szólj hozzá