fbpx

Hogyan kell molettként öltözködni

0 818

Ki mondja, hogy túlsúlyosként nem lehet jól kinézni? Éppenséggel Marilyn Monroe sem volt egy csontkollekció, de a képünkön látható Crystal Renn túlsúlyos modellre sem mondhatja senki, hogy nem szexi. Cikkünkben öltözködési tanácsokat adunk azok számára, akik hiszik, hogy súlyfelesleggel is tudnak jól kinézni.

Lépések

Milyen típusba tartozol?

  • A körte típusúaknak szép mellformájuk és derekuk van széles csípővel és vastagabb lábakkal.
  • Az alma típusúak erősebbek hastájékon és felsőtestben karcsú lábakkal.

Ne mondj le a divatról!

Sok dundibb nő nem vesz fel divatos ruhákat mondván, hogy nem nekik való. Nem tagadjuk, valóban nehezebb olyan ruhát találni, ami illik ránk, s lesznek bizonyos divatirányzatok, amik egyszerűen nem nekünk valóak. De ahogy egyre több divattervező nyit a nagyobb konfekcióméretű hölgyek felé, egyre több üzlet polcán is megjelennek a divatos ruhadarabok számukra.

Olyan ruhát viselj, ami illik rád.

Sok duci hölgy gondolja úgy, hogy a legelőnyösebb, ha mindent takar, s szinte sátrat vesz magára. Ez téves hozzáállás, mert még nagyobbnak fogunk tűnni.
Ugyanakkor gyakori ennek teljes ellentéte is, amikor túl szűk darabokat veszünk fel, s ez bizony előhozza a hurkákat. Meg kell találni az egyensúlyt, és hogy mit lehetne hangsúlyozni. Álljunk a tükör elé, s nézzük meg, mi szép rajtunk. A körte alakúak látni fogják, hogy igenis szép a dekoltázsuk, vagy hogy hiába nem 60 centis a derekuk, azonban mégis igen arányos. Az alma alkatúak pedig dekoltázsuk mellett hódíthatnak karcsú lábaikkal is.

Használj jól illeszkedő fehérneműt.

Gondolj csak Bridget Jonesra! Talán nem ez a legszexibb fehérnemű, de kétségtelenül formálja az alakot, s eltűnteti a hurkákat. Emellett azért már itt is tapasztalható fejlődés, és egész szép darabokra is rálelhetsz. Emellett vegyél fel olyan melltartót, ami valóban tartja a melledet, s kiemeli a rekeszizmodat. Sok ugyanis egész egyszerűen engedi, hogy a hasra lógjon a mellünk.

Vásárolj nylonharisnyákat. Ez is formálja az alakod.

Mi legyen a csípő alatt?

  • A körte alakúak kerüljék a nadrág használatát. Inkább hordjanak vádliig érő szoknyákat, elsősorban A vonalúakat. Nem előnyösek a hosszú szoknyák sem, mivel a széles csípőt így a lábad teljes hosszában mutatja.
  • Az alma alakúak hordjanak jól szabott nadrágokat (ne legyenek redők a deréknál), szűk farmert vagy éppen csak a térd alatt végződő ceruzaszoknyát.

Mi legyen felül?

  • A körte alakúaknak olyan felső ajánlott, ami elég hosszú ahhoz, hogy ha felemelik a kezüket, ne látszódjon ki hasuk, és elég szűk ahhoz, hogy kihangsúlyozza a vékony derekukat, például karcsúsított fazonú blúzt, pulóvert, blézert. Olyat, amely lágyan követi az alakod, és a megfelelő méretnek köszönhetően anyaga sehol sem vet ráncokat.
  • Az alma formájúak viselhetnek egyenes fazonú blúzt, pulcsit, blézert. Kerüljék a derékban szabott modelleket. Jól állnak a princessz-szabású felsőrészek is, amelyek a keblet hangsúlyozzák.

Forrás: Hogyankell

Szólj hozzá