fbpx

Így készítsd el a vintage mintát: Videó

0 700

Hazánkban is egyre elterjedtebb a vintage divat, és ez már nem csak a ruhákra, sminkekre, frizurákra értendő. A körömdíszítés világába is betört a stílus, és született néhány igen kreatív minta ennek jegyében. Az interneten már szép számmal találni ihletadó képeket, de mi most megmutatjuk azt is, hogyan készítheted el ezt az egyedi díszítést.

Pöttyök és rózsák

Szinte bármilyen egymáshoz passzoló színekkel elkészítheted a vintage körmöket, de a legjobb a világoskék, a rózsaszín és a fehér kombinációja. A rózsa leveleihez értelemszerűen zöld körömlakkra lesz szükséged. Készíts elő egy pontozó tollat és egy vékony ecsetet is!

Így készítsd el

Lakkozd ki a körmeidet színtelen alapozólakkal. Ha megszáradt, fesd ki őket rózsaszínre, a gyűrűsujjadon lévő köröm kivételével – ezt pingáld kékre. Ezután jöhet a mintázás: a kék körömre a vékony ecset segítségével fess néhány nagyobb, rózsaszín pettyet: ezek lesznek a rózsák. Minden rózsa mellé húzz két zöld csíkot, levél gyanánt.

Fehér körömlakkal rajzolj vékony félköröket a rózsaszín pöttyökbe, hogy megadd nekik a rózsa formát. Ha minden szín megszáradt, lakkozd át a körmöt színtelen fedőlakkal.

A maradék, rózsaszín alapszínre festett körmökre a pontozó segítségével, egy rendszert kialakítva tegyél apró fehér pöttyöket, vagy, ha úgy jobban tetszik, fess rá vékony csíkokat. Száradás után vigyél fel egy réteg színtelen fedőlakkot. A vintage köröm elkészítésének menetét.

Forrás: Retikul

Szólj hozzá