fbpx

Szemfestéket tett a körömlakomba a barátnőm, azt hittem megbolondult

0 645

Te is ki akarod majd próbálni.

Ha van olyan szemfestéked, aminek a színe tetszik, de a szemedre nem tennéd, olcsón és gyorsan keverhetsz belőle magadnak teljesen egyedi, csodás színű körömlakkot. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan.

Hozzávalók:

1 üveg színtelen körömlakk
110-120 gramm tetszőleges színű szemhéjfesték
1 üveg csillámpor
1-2 papírlap
1-2 db fogpiszkáló

1. Szabadíts fel helyet

A színtelen lakkból önts ki egy keveset, hiszen a keveréshez szükség lesz extra helyre az üvegben. A felesleget egy üres üvegbe, de akár egy eldobható uzsonnás zacskóba is öntheted.

2. Tekerj egy papírtölcsért

Ez segít, hogy kosz nélkül tudj mindent az üvegbe tölteni. Minden szín keverésénél új tölcsérre lesz szükséged, hogy ne keveredjenek össze a szemfestékek. A papírtölcsért úgy tudod könnyen megcsinálni, ha a papírlapot a jobb felső sarokból elkezded balra tekerni egy tölcsért formázva. A végén celluxszal rögzítsd.

3. A szemfesték előkészítése

Szükséged van egy vajazó késre vagy egy olyan eszközre, amivel a szemfestéket össze tudod nyomkodni egy darab tiszta papírfelületen. Minél apróbb porrá töröd, annál könnyebben feloldódik a lakkban.

4. Töltsd az üvegbe

Az összetört szemhéjfestéket a papírtölcsér segítségével öntsd a színtelen lakkba. Ha összecsomósodna a festék, fogpiszkáló segítségével keverd össze. Csavard vissza a kupakot, és rázd egy percig a keveréket, amíg csomómentes nem lesz. Végezd a lehető leggyorsabban, nehogy a körömlakk ecsetjére rászáradjon a festék.

5. Csillámpor

Ha csillámport is keversz a lakkba, ragyogó lesz a hatás. Akár a színtelen lakkhoz is keverhetsz csillámport. Úgy keverd el, mint a szemfestéket. A csillámpor kicsit érdes felületű lehet, hullhat, ezért érdemes színtelen fedőlakkal még egy réteget rákenni.

6. Fesd ki körmeidet

Minden használat előtt rázd jól össze a saját készítésű körömlakkot. Imádni fogod.

Forrás: Kiskegyed

Szólj hozzá