fbpx

40 vagyok, de még a nagy hőségben sem hordok szoknyát

0 634

Csak a barátnőm tudja a titkom.

Az utóbbi néhány évben történt meg velem az a dolog, ami nagyon bánt. Felszaladt néhány kiló. Másokkal ellentétben nem úszógumim lett, hanem a fenekem lett nagyobb (aminek mondjuk, kimondottan örül a férjem), és a combom.

Én az a körte alkat vagyok, lent rakódnak rám a plusszok. A hideg évszakban még a combommal sincs baj, mert nem lötyögős, hanem izmosan erős, csak… összeér a két combom, és ha nincsen rajtam sztreccs nadrág, akkor ez a súrlódás igen kellemetlen. Nemcsak fájdalommal, foltokkal jár, de gyakran apró kiütésekkel is jár. Ami nem túl szép látvány, takargatom is a férjem előtt. De a legjobb, ha a nagy hőségben sem hordok szoknyát, hogy a comjaim összeérjenek, inkább elviselem a meleget nadrágban.

Eddig nem találtam meg rá a megfelelő megoldást, de most talán felcsillant a remény.

Az egyik ismerősöm olvasott egy cikket a brightside.me-n, amiben panthenolt javasoltak az összeért combok miatti fájdalom és kiütések utókezelésére. De jobb a megelőzés: indulás ellőtt célszerű izzadásgátlóval bekenni a combot, és hagyni megszáradni. Utána már szinte egész nap kitart.

Szintén ajánlják a shea vajat, amit vékony rétegben kell a belső combokra kenni. Gyulladáscsökkentő hatása van, és javítja a bőr felszínét.

Forrás: Blikkruzs

Szólj hozzá