fbpx

75 kilót fogyott a brit nő, hogy férje átvihesse a küszöbön

0 735

18 év késéssel ugyan, de bepótolták az esküvőjükről kimaradó hagyományt.

Stephanie Gill tizennyolc évvel ezelőtt 114 kilósan állt oltár elé, és nagy szívfájdalma volt, hogy az esküvők egyik híres mozzanatát túlsúlya miatt nem tudták férjével megvalósítani: nem tudta őt átvinni karjaiban házuk küszöbén. Most, 18 évvel később, több mint 75 kiló leadása után végre teljesült Stephanie álma – írja a Daily Mail.

A kenti nő súlya az esküvő után tovább gyarapodott: majdnem 140 kilóig kúszott fel. 2015-ben műtéti úton eltávolították az epehólyagját, ekkor mondta az orvos, hogy jótékonyan befolyásolná az egészségét, ha leadná a súlyos felesleget. A szakember tanácsára gyomor bypass műtétnek vetette alá magát, emellett gyomrának 80 százalékát kioperálták.

Sokan azt hiszik, hogy az ilyen műtét gyors megoldás. Ám mindez teljes életmódváltást igényel. Meg is kell tartani a súlyt

– mondta a nő arra utalva, hogy a műtét önmagában nem hoz tartós megoldást. Épp emiatt Stephanie belépett a helyi futóklubba, hamarosan 5 kilométereket futott, sőt, azóta már több félmaraton is van a háta mögött. A kemény munka és az áldozat meghozta az eredményt: összesen több mint 75 kilótól szabadult meg, jelenleg 63 kiló. A karanténban férje egyszer felkapta Stephanie-t, ekkor jött rá, hogy immár teljesülhetne a nagy álma, amit esküvőjén ki kellett hagynia.

Már nem emlékszem miért emelt fel, de abban a pillanatban bevillant az agyamba: Úristen, te fel tudtál emelni! Innen jött az ötlet.

Így az idei házassági évfordulójukat rendhagyó módon ünnepelték: Stephanie előásta régi esküvői ruháját, amely sok számmal volt nagyobb nála, mégis kis igazításokkal felvette. Férje egészen addig nem tudta, hogy esküvői ruhában lesz, amíg meg nem látta. A fontos pillanatokra természetesen meghívást kapott a család, a pár szülei, rokonai és a szomszédok is, az eseményt pedig 16 éves lányuk filmezte le.

18 évvel az esküvőjük után tehát férje végre átvihette Stephanie-t a küszöbön.

A nőt mindez hihetetlenül boldoggá tette, és férjét is büszkeség töltötte el, ám utólag bánta, hogy nem vett öltönyt, csupán rövidnadrágban és pólóban volt. Stephanie szerint nem csak az ő napukat aranyozta be a kis közjáték, hanem a környékbeliekét is: a sokak által nehezen viselt karanténidőszakban végre történt valami szívet melengető, és legalább azok arcára mosolyt tudtak csalni, akik a kert közelében elhaladtak, és meglátták a menyasszonyi ruhába bújt nőt.

Stephanie immár több mint egy éve tartja 63 kilós súlyát, és ennek kulcsát a futásban látja. Nem a műtétet találta nehéznek, hanem azt, hogy a súlyát megtartsa, amiben a futás segített neki a legtöbbet. Idén áprilisban Manchesterben indult volna a maratonon, ám a vírushelyzet miatt elmaradt a megmérettetés. A fogyással nem csak egészségét, de életkedvét is visszanyerte, elmondása szerint sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb azóta, hogy leadta a fölösleges kilókat.

Forrás: Szeretlekmagyarorszag

Szólj hozzá