fbpx

9 ember elmondta a Buzzfeednek, mikor érezte, hogy itt az ideje válni

0 442

A Buzzfeed megkérdezte nôi olvasóit, mikor érezték, hogy el akarnak válni? Mi kellett ahhoz, hogy végleg azt érezzék: a kapcsolat zátonyra futott? A válaszoktól a hátadon fog futkározni a hideg, de mindenképpen nagyon tanulságos.

 

1, ” Nagyon sokat veszekedtünk már a kapcsolat eleje óta. Az egyik ilyen alkalommal elôvett egy naplót, amiben a kapcsolatunk kezdete óta írta, mi mindent csinálok rosszul. Az elsô naptól kezdve felírt mindent, amit hibának, vagy rossz tulajdonságnak vélt. Mindenki azt mondta, azonnal meneküljek. Így is tettem.”

 

2, ” El akart költözni velem egy másik államba. Én nem akartam, hiszen itt vannak a hugaim, a szüleim, a barátaim. Erre azt válaszolta: nincs rájuk szükséged. Én vagyok már csak fontos, már csak velem kell foglalkoznod. Ekkor jöttem rá, hogy a férjem egy beteg, irányításmániás ember. Persze ekkor összeállt a kép mindenrôl, ahogy uralkodik rajtam évek óta. Néhány nappal késôbb elutazott egy konferenciára, nekem több sem kellett. Összepakoltam, és eljöttem. Ezek után még másfél évbe, és egy távolságtartási végzésbe került végleg megszabadulni tôle. Ma már újra menyasszony vagyok.”

 

3, ” Amikor azt mondta nekem egy veszekedés közben: fejezd ezt be. Te vagy a nô, igazat kell adnod nekem, mert a férjed vagyok. Ekkor jöttem rá, hogy évek óta ezt teszem.”

 

4, ” Nálam sajnos nem egy pillanat volt. Szégyellem, mennyi ideig tûrtem, hogy az anyjához hasonlítgasson. Évekig hallgattam, hogy én semmit nem érek, bezzeg az édesanyja… Elég lett. Ma már egy csodás férfi mellett élek.”

 

5, ” Az esküvônkön mutatta ki a foga fehérjét elôször. Önzô kurvának nevezett az összes rokonom, barátom elôtt, amiért megkértem, hogy tartsunk egy kis szünetet a táncolásban. Hirtelen megszólalni sem tudtam, hiszen elôtte mindig is kedves, gondoskodó társ volt. Aznap betudtam a dolgot az alkoholnak, és az izgalomnak. Másnap kezdôdött el egy 7 hónapig tartó pokoljárás: ellenôrizgetés, számonkérés, kivel beszélsz, nem mehetsz sehova, tudom hogy megcsalsz, és néha pofonok is. Erôszakos, irányításmániás, beteg ember volt. Hogy én hol hibáztam? Ott, hogy 3 hónap után hozzámentem.” 

 

6, ” Rákot diagnosztizáltak nálam. Az én szeretô férjem pedig erre kerek perec megmondta: ô szeretôt fog tartani, ha én már nagyon rosszul leszek, mert neki vannak igényei. Már másnap eljöttem.”

 

7, ” A férjem Japánba utazott egy évre, ami alatt csak kétszer tudott hazajönni. Közösen döntöttük el, hogy vége, amikor rájöttünk, mennyire nem hiányzunk egymásnak, mennyire jól meg vagyunk egymás nélkül. Nincs köztünk harag, már mindketten boldog párkapcsolatban élünk mással.”

 

8, ” A kislányommal, az elôzô házasságomból nagyon ritkán tudtam találkozni. Az új férjem jól kijött a kislányommal, mindig ragaszkodott hozzá, hogy idôt töltsön velünk. Ennek egyrészról nagyon örültem, hiszen elfogadta a lányom, viszont úgy éreztem kijár már nekünk egy csajos nap. Viccesen közöltem otthon, hogy ma csajos nap lesz, férfiaknak tilos a belépés! Végül állatkertbe mentünk. Egyszer csak megláttam a férjemet körülöttünk ólálkodni! Amikor számon kértem, úgy tett, mint aki nem is tudta, hogy mi is ide jövünk. Végül kifakadt, és borzasztó stílusban jelenetet rendezett az egész állatkert, és a pici lányom elôtt, ahol a lányomat mindenféle jelzôkkel illette. Halàlosan féltékeny volt. Egy héten belül visszaköltöztem a szüleimhez.”

 

9, ” Amikor elôször megütött, amiért váltottam pár Whatsapp üzenetet egy férfi kollégámmal. Másnap eljött elém munkába, és jelenetet rendezett az összes kollégámy és a fônököm elôtt. Megalázott, és kirúgatott. Attól fogva kikapta a kezembôl a telefont,  és ô vette fel, hogy hallja, ki keres. Mindent ellenôrzött, sehová nem mehettem. Szép lassan kezdtem el szervezni a távozást. Nagyon féltem tôle, legszívesebben azonnal beapkoltam volna egy bôröndbe, de mindenki lebeszélt errôl, mivel esetleg utánam jönne, és bántana. Egyenként csempésztem ki az irataim a lakásból, titokban kibéreltem egy lakást messze tôle. Végül 3 hónap múlva nyílt egy pár órás ablak, amit ki is használtam. Hónapokig keresett a családomon, szerencsére ôket nem merte bántani. Nem tudom, képes leszek-e valaha újra kapcsolatban élni.”

Szólj hozzá