fbpx

Ezek a távkapcsolat előnyei, és hátrányai

0 626

Távkapcsolatban élni ugyan nem könnyű, hisze kedvesünk hiánya könnyen és gyorsan kínzóvá válhat, azért ennek a típusú párkapcsolatnak is megvannak a maga előnyei a hátrányok mellett.

Egy biztos: nem mindenkinek való.

Van a távkapcsolatnak egyáltalán előnye? 


Hogyne lenne, hiszen pont az a rész “marad ki” a kapcsolatból, ami a legkevésbé szexi: a rigolyák, az idegesítő szokások, a másik negatív oldala.

Egy távkapcsolatban a felek egy igazi ünnepként, alkalomként élik meg az együttléteket, ezért igyekszik mindkét fél a legjobb oldalát mutatni.

A másik dolog, ami egyszerre előny, és hátrány, az az, hogy jóval kevesebb a fizikai kontaktusra való lehetőség.

Ez egyfelől egyértelműen hátrány, hiszen ki ne szeretne összebújni esténként a párjával. Másrészről viszont egy távkapcsolatban a felek elmélyíthetik a kapcsolatukat rengeteg beszélgetéssel.

A laptop két végén ülve, online kapcsolatot tartva sajnos sokkal többre nincs lehetőség, azonban megvannak ennek a jó oldalai is : jellemzően az együtt élő párok ugyanis közel sem beszélgetnek egymással annyit, mint egy távkapcsolatban élő pár.

További előny, hogy sokkal egészségesebb mennyiségben van időnk saját magunkra.

Egy párkapcsolatban az embernek nincs idője annyit tanulni fejlődni, bulizni, szépítkezni, bármit csinálni, ami saját magáról szól.

Egy távkapcsolatban viszont egyszerre élvezhetjük ki egy párkapcsolat romantikus pillanatait, és a szingli lét lazaságát.

loading…

Persze azért nagyon nehéz


Természetesen nagyon nem könnyű egy ilyen viszonyt fenntartani. Ahhoz, hogy egy távkapcsolat működőképes legyen nagyon mély bizalom kell, hogy legyen a felek között, hiszen fogalmunk sincsen, mit csinál a másik fél.

Egy átlagos kapcsolatban többé-kevésbé átlátjuk, mit csinál a másik, hova megy, kivel találkozik. Egy távkapcsolatban viszont nagyon könnyen feleszi a feleket a féltékenység, hiszen sokkal kevésbé láthatóak ezek a dolgok.

És persze az is nagyon fontos tényező, hogy hiányzik a másik. Vannak emberek, akik képesek egy ilyen helyzetet kezelni, ennél fogva képesek távkapcsolatban élni, vannak azonban emberek, akik egyszerűen természetüknél fogva képtelenek lennének ilyen kapcsolatot fenntartani, mert szükségük van arra, hogy minden nap együttlegyenek a párjukkal.

Egyik sem jó vagy rossz, csak más.

Amit mindenképpen érdemes átgondolni, ha távkapcsolatra adjuk a fejünket, hogy mik a hosszú távú kilátások.

Örökké távkapcsolatban élni ugyanis nem egészséges.

Ráadásul, mint ahogy a mondás is tartja: lakva ismeri meg az ember a másikat.

Így sokan egy hosszabb távkapcsolat után összeköltözvén jönnek rá, hogy mennyire nem is ismerik a másikat, a másiknak mennyi olyan tulajdonsága van, amelyekkel eddig nem is voltak tisztában.

Ahhoz pedig, hogy egy kapcsolatból később közös élet lehessen, a másikat a rossz tulajdonságaival együtt kell elfogadnunk.

Szólj hozzá