fbpx

Igaz történet – Beleszerettem egy pszichopatába, aki majdnem megölte a lányomat

0 3 347

Debra Newell önálló, határozott, gazdag nő, aki saját erejéből, teljesen nulláról szerezte a vagyonát. Két gyönyörű kislánya, és szakmai sikerei mellett már csak egy dolog hiányzott az életéből: egy férfi.

 

Debra 2014-ben, egy internetes társkeresőn ismerte meg az akkor 55 éves John Meehant. A férfi túl szép volt, hogy igaz legyen: egy jóképű, kedves, megnyerő orvos, aki itta Debra minden szavát. A nőt azonnal rabul ejtette John minden megmozdulása.

Debra lányai azonnal átláttak a férfin. “- Tüntesd el ezt a pszichopatát, vagy elköltözöm… – Ezt mondtam anyámnak már az első nap” – mesélte Debra nagyobbik lánya egy későbbi interjúban.

John végül mindössze két-és fél hét együttlét után meggyőzte Debra-t, hogy költözzenek össze. A nő azonnal kibérelt egy nagyon drága tengerparti házat, ám lányai előtt eltitkolta az összeköltözést.

Alig egy hónappal később Debra üzleti útra utazott Las Vegasba, ahová a férfi is elkísérte. Nem egész kéthónapnyi együttlét után, John Meehan még aznap rávette Debra-t, hogy házasodjanak össze.

Debra családja hamarosan megtudja az igazat, és teljesen elfordulnak Debra-tól, aki minden észérv, és figyelmeztetés ellenére teljesen John hatása alatt áll.

 

Végül Debra nagyobbik lányát nem hagyja nyugodni, hogy ez a férfi uralkodik édesanyja fölött, és magánnyomozásba kezd.

Kiderül, hogy a férfi évekig börtönben volt, és nem orvos, csak egy egyszerű ápoló.

Habár Debra kezdetben leteremti lányát, végül nem hagyja nyugodni a gondolat, és végre utána néz, kit engedett be az életébe.

Kiderül, hogy Johnnak hosszú bűnügyi lajstroma van, amiben többször is szerepel nők bántalmazása, követése.

Gyógyszerfüggősége miatt többször elmarasztalták, 3 nőnek volt vele szemben távolságtartási végzése.

Legutóbbi börtönbüntetéséből egy nappal azelőtt szabadult, hogy megismerte Debra-t.

Debra -kihasználva, hogy John másnap hátproblémák miatt kórházba került- összepakolja mindenét, és elköltözik.

Hónapokig tartó könyörgés, sms-ezgetés következik, mely után Debra hajlandó meghallgatni a férfit.

“- Mindenre volt magyarázata. Meggyőzött, hogy ez az egész egy félreértés, és egy másik John Meehan az, akinek a bűneit megpróbálják a nyakába varrni. Egyedül a gyógyszerfüggőségét ismerte be. Könyörgött, hogy legyek mellette, mert le akar szokni, értem, miattam. És csak azért hazudott, mert félt, hogy elveszít…. ”  – mondta Debra egy interjúban.

Végül még 10 hónapig élt együtt a férfival, miközben titokban találkozgatott a lányaival. Az egyik ilyen alkalommal lebukott John előtt, aki azt mondta, “tengerbe fojtja Debra lányát” ha újból találkoznak. Debra ekkor végre rájött, hogy a férfi valóban nagyon beteg.

Ügyvédei tanácsára lassan szervezi a távozást, hiszen fél, hogy a férfi bántalmazza őt, vagy a családját. Lassan, csendben kezd el pénzt mozgatni, és kicsempészni a legfontosabb dolgokat a lakásból. John közben bekameráztatja az egész házat, és figyeli a nő számláját is, így nincs könnyű dolga.

John végül ki is figyel egy nagyobb pénzmozgást, és számon kéri a nőt. Egy késrántással fűszerezett veszekedés után Debrának sikerül épségen elmenekülnie.

Debra hónapokig bújkál. Parókát hord, és különböző motelekben él. Sehol sem marad túl sok ideig.

John mindeközben folyamatosan zaklató, fenyegető üzenetekkel bombázza Debra lányait. Megtalálja Debra autóját, ám miután Debra-t magát nem találja, ellopja ,és felgyújtja az autót.

 

John végül megtalálja Debra kisebbik lányát, Terra-t, és egy nyilvános parkolóban késsel ront a fiatal lányra.

Miközben a földön küzdenek egymással, Terranak valahogy sikerül kirúgnia John kezéből a kést. Összesen 13 alkalommal szúrja meg a férfit, az utolsó szúrást egyenesen a férfi szemébe irányítva.

“Terra azonnal hívott telefonon, amint kiértek a mentők. Azt mondta, “Anya, azt hiszem megöltem a férjedet.” – meséli Debra.

John azonban nem halt meg, a kiérkező mentők sikeresen újraélesztették a férfit, és kórházba szállították.

4 nappal később, miután megállapították az agyhalál beálltát, John testvére, Karen engedélyezte, hogy lekapcsolják a férfit a gépekről.

Debra, és családja a mai napig sincs túl az őket ért traumán. A történetből egy Podcast, és egy TV sorozat is készült. Debra ma számos alapítványban dolgozik, amelyekben hasonló sorsú nőknek segít.

Szólj hozzá