fbpx

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól

0 561

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól. A férfi mindent meg akar ismerni, az egészre koncentrál, hódításra, birtoklásra vágyik. A nő az, aki apró részletekből összerakja az egészet, aki összetartja vagy helyreállítja a család egységét, óvja azt, amit közösen létrehoztak.

A férfiak bal agyfélteke-orientáltak, s mivel ez az agyfélteke felel a logikus gondolkodásért, a férfiakra jellemző, hogy racionálisak, jó a térbeli tájékozódásuk, ám az érzelmekkel kevesebbet foglalkoznak. A nők jobb agyfélteke orientáltak, érzelmesebbek, impulzívabbak.

A nők sokkal többet álmodnak, illetve jobban emlékeznek az álmaikra, hiszen a jobb agyfélteke az, amelyik álmodik, képekben és analógiásan gondolkodik. Mivel a jobb agyféltekének nincs időfogalma, így a jobb agyfélteke nem ok-okozati elvek alapján szintetizál, hanem az információk élmény részét tárolja és rendezi el.

Hogyan hozható össze mégis boldog és békés együttélésbe a férfi és a nő? Melyek a jó párkapcsolat alappillérei? Mire kell a nőnek és a férfinak odafigyelni, hogy kapcsolatuk kielégítően működhessen? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Forrás: Benu

Szólj hozzá