fbpx

Sminktrükk szemüvegeseknek

0 628

Szemüveg viselése mellett is lehet valakinek sugárzó, és üde tekintete. Sőt egy jó szemüveg remek kiegészítője lehet a sminkednek! A továbbiakban megtudhatod mik azok a dolgok amikre oda kell figyelned, ha szemüveges vagy, és mivel varázsolhatod még ragyogóbbá a szemeid!

Szemceruza használata

A szemceruza a legjobb eszköz arra, hogy kiemeld a szemed. Könnyedén határozott, és szexi szemeket varázsolhatsz vele. 3 féle állag közül választhatsz: gél, folyékony, vagy ceruza. Ezek közül a gél állagú szemceruzával lehet a legszebben festeni, könnyű használni, és egész nap a helyén marad. Fontos, hogy a szemceruzával húzott vonal vastagsága, ne legyen vastagabb, mint a szemüveg kerete. Ha vékony a keret, akkor vékonyabb vonalat kell húznod, így lesz a megjelenésed harmonikus, és nem túlzó.

Nagyobb és sugárzóbb szemek

Ha nagyobb, és sugárzóbb tekintetre vágysz, akkor használj világosabb, például pezsgőszínű szemfestéket a szemeden. A belső szemzugba kenj fel világos, csillámos festéket, amitől még inkább ragyogni fognak a szemeid.

Ne feledkezz meg az alsó szemhéjadról sem

Ha a sminked már majdnem készen van, próbáld ki, hogy az alsó szemhéjadra is teszel egy kevés csillámos szemfestéket (itt is használj halvány színeket). Így kifinomulttá, és elegánssá teheted a kinézeted!

Hangold össze a sminked, és a kereted

A szemüveg már önmagában is egy kiegészítőnek számít, így ha jól szeretnél kinézni, a sminkednek mindenképpen harmonizálnia kell a kereteddel. Ez nem azt jelenti, hogy fekete keretet kell viselned, mert ahhoz bármilyen szín illik! Egy színes keret még jobban feldobhatja a sminkedet.

Füstös szemek

Akár viselsz szemüveget, akár nem bátran kombináld a kifogyhatatlan variációkat: improvizálj, kombináld a színeket, a csillámos, és a különféle szemfestékeket. A szemed gyönyörű lehet a szemüveg mögött is!

A legjobb szempillafesték

A szemüveg viselése nem zárja ki a szempillafesték használatát! A jó szempillafesték kiemeli a szemet! Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szempillafesték könnyen összemaszatolhatja a lencsédet. Ezt úgy kerülheted el, ha vízálló szemfestéket használsz, így a szemfesték nem kenődik el.

Nincs több karikás szem

A szemüveg árnyékot vet a szemed alá, így még jobban látszanak a szem alatti táskák. Tegyél egy kevés korrektort a szemed alá. A korrektorod legyen picit világosabb, hogy még jobban eltüntesse a sötét karikákat, a legjobb, ha fényvisszaverő részecskéket is tartalmaz. Így tökéletes fedést biztosít, felfrissíti, és üdévé varázsolja a tekinteted.

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás divatesstilus.hu
Szólj hozzá