fbpx

10 dolog amit egyenlőre ne keress a szállodákban

0 593

A koronavírus-járvány nem csak a mindennapjainkra nyomta rá a bélyegét, de átalakítja szabadidős- és utazási szokásainkat is. Idén biztosan sokan maradnak inkább belföldön, és még ha külföldre is utaznak, inkább az autóval megközelíthető úti célokat részesítik előnyben.

Ám bárhová is menjünk, arra számítanunk kell, hogy sok, eddig természetesnek vett szolgáltatással már nem fogunk találkozni a szállodákban.

1: Kevesebb vendég

Bár a korlátozások feloldását követően tömegesen kezdtek szállást foglalni az emberek – főként belföldön és autóval elérhető külföldi desztinációkon-, az egészségügyi előírások miatt a szállodák csak kevesebb vendéget fogadhatnak, így mindenképpen kisebb tömegre lehet számítani.

2: Bye-bye svédasztal!

A svédasztaltól –sokak kedvencétől- búcsút kell vennünk egy időre, az ugyanis melegágya a kórokozók terjedésének. Ha belegondolsz, teljesen érthető, hogy megszűntették ezt a szolgáltatást, hiszen az önkiszolgáló svédasztalnál mindenki összefogdossa az ételek kiszedésére alkalmas eszközöket, ráadásul a legtöbb fogás fedetlen, ezért ha valaki “elköhinti” vagy tüsszenti magát, minden az ételeken landol.

3: A minibárnak is befellegzett

A szakemberek szerint a minibár ugyancsak potenciális veszélyforrás, mivel megfelelő fertőtlenítése, koronavírus-mentesen tartása igencsak nehézkes. Éppen ezért sok szálloda döntött úgy, hogy ezt a szolgáltatást is kiveszi a portfóliójából.

4: A kávéfőzőt se keressük

A minibárhoz hasonlóan a szobai kávé- és teafőzőnek is búcsút kell intenünk, hiszen annak kellékeit – magát a készüléket, a csészéket, a filtereket – nagyon nehezen lehetne higiénikusan elérhetővé tenni. A szállodákban – érthető módon- a felesleges kockázatok kerülésére törekednek, így ezt a pluszszolgáltatást is sok helyen törölték a listáról.

5: Nincs több kicsi szappan, kicsi sampon

Nem csak higiéniai megfontolásból döntött úgy sok szálláshely, hogy többé nem kínál vendégeinek nagyobb kiszerelésű tisztálkodószereket, de az egyesével csomagolt, kis kiszerelésű pipere termékeket– sampont, testápolót, tusfürdőt-,  sem találjuk többé a szállodák fürdőiben, ugyanis ez utóbbiakat a környezet szempontjából károsnak ítélték (gondoljunk csak arra a sok kis flakonra, csomagolóanyagra, amely ezeknek a termékeknek a kidobásával keletkezik).

6: Nem lesz animáció és Happy Hour

Minden olyan tevékenységtől és szolgáltatástól, amely nagyobb tömeget vonzhat, el kell köszönnünk egy időre. Ilyen például a gyerekek foglalkoztatására kitalált animációs program és a Happy Hour is, melyek annak a veszélyét rejtik, hogy egy időben, egy bizonyos helyszínen sok ember gyűlik össze, az pedig most különösen nem ajánlott.Medencézés korlátozással

7#: Medencézés korlátozásokkal

Kétségtelenül nagy vonzerőt jelent, ha egy szállodának van medencéje. Ennek használatáról ugyan nem kell teljes mértékben lemondanunk, de mindenképpen korlátozásokra kell számítani. Ahogy a strandokon, úgy a szállodáknak is elő lesz írva, hogy a medencébe egyszerre hány embert engedhetnek be és bizonyára a higiéniai előírások is szigorodnak használatukat illetően.

8#: Kártyák helyett okostelefon

Amelyik szálloda csak teheti, kerüli a kulcsos, beléptető-kártyás megoldást, helyette egyre inkább terjed az az okostelefonos applikáció, amelynek segítségével elkerülhető, hogy bármilyen, többek által használt eszköz kerüljön a vendégekhez. A telefonra letölthető alkalmazással saját mobilunkkal nyithatjuk, zárhatjuk a szobánkat.

9#: Papír helyett elektronikus számla

A felesleges kockázatot jelentő közös használatú tollakkal, papír számlákkal és újságokkal szemben terjednek az elektronikus megoldások. Mindent, amit csak lehet, ezentúl online, okostelefonnal intézhetünk és a számlát is digitálisan kapjuk.

10#: A biztonság mindenek előtt!

A koronavírus-helyzet nem csak az eddig megszokott szolgáltatásokat alakította át, az elmúlt hetekben mi is óvatosabbá váltunk. Biztosan kerülni fogjuk a kockázatosnak ítélt tömeg-helyeket, jobban odafigyelünk a higiénés szabályokra és a távolságtartásra is. És ezt bizony jól is tesszük, mert a kutatók által beígért második hullám – amely akár már nyáron elérhet bennünket- hosszát és súlyosságát csak tudatossággal és kellő óvatossággal tudjuk enyhíteni.

Forrás Famiily.hu
Szólj hozzá