fbpx

5 egészséges szokás, amelyeket már ma vezess be az életedbe!

0 872

Az egészséges életmódról a legtöbb embernek az egészséges étkezés, és a konditermes Instagram szelfik jutnak eszébe. Ezek persze fontosak, de egy tudatos életmódhoz a szokásaidat is tudatossá, egészségessé kell tenni. Íme 5 szokás, amelyek jobbá tehetik az életed:

1, Indítsd egy pohár vízzel a napot! Segít kitisztítani a szervezeted az éjszaka fekgyülemlett toxinoktól, segíti az emésztést, és csökkenti az éhségérzetet. Ha nehézséget okoz, hogy megidd a napi szükséges vízmennyiséget, ne aggódj: számos applikáció létezik, ami a telefonodra letöltve folyamatosan emlékeztet rá, hogy ne felejts el inni.

2, Kelj korán! Lustálkodni persze jó dolog, de egy lusta reggelnek lusta a folytatása is. Ha sokáig alszol, egész nap fáradt és motiválatlan leszel. Délig aludni talán jó ötletnek tûnhet, de hidd el, nem az: garantáltan egész nap álmos leszel, és aznap már semmi hasznosat nem fogsz csinálni. Kelj fel már 6-7 óra fele, és egy kávé mellett indítsd rögtön valami hasznossal a napot. Ez egész napra való lendületet fog adni.

3, Kapcsold ki a telefonod éjszakára! Ha egész éjszaka a telefonod nyomkodod, és hajnali 3-kor felriadsz egy Tinder üzenetre, az nem igazi pihenés. Engedj el minden mást éjszakára, semmi szörnyû nem fog történni, ha nem nyomkodod a telefonod reggelig.

4, Ne hallgass folyton zenét! Korunk betegsége, hogy a fülhallgató beleragadt a fülünkbe. Üvölt a zene, nem látjuk sem egymást, sem a környezetünket. Lásd meg, ami körülötted van: nézd meg az épületeket, figyelj az emberekre!

5, Menj ki a természetbe! Épp eleget, sôt túl sokat is mozgunk a zsúfolt városban, és szívjuk a füstös levegôt. Keresd meg a legkirándulósabb hátizsákod, és töltôdj fel egy kicsit a természetben! Ha nem vagy a “hegynek fel, hegyrôl le” kirándulások híve, sebaj: rengeteg lightos túraútvonal van országszerte. Figyeld meg a természetet, szívd be a friss levegôt. Ha nem egyedül mész, még jobb! Menj barátokkal, és kössétek össze az eseményt egy kis bográcsozással!

Szólj hozzá