fbpx

5 tipp, hogy felejthetetlen legyen a kerti party

0 548

A nyár a kerti partyk ideje, ahol azonban a jó társaság és finom falatok mellett a csinos dekoráció is feldobhatja a hangulatot.

Hangulatos fények

Legyen szó saját magad által készített fényfüzérről vagy boltban vásároltról, az éjszakába nyúló összejövetelek elengedhetetlen része a hangulatos világítás. Nem kell felkapcsolni a kinti lámpát, ami teljes fényárba teríti a kertet és odavonzza a szúnyogokat, de némi lámpafény a járólapok mentén, fénysor felakasztva vagy gyertya az asztalon nagyon mutatós lehet.

Frissítők

Nyáron jól esnek a különféle gyümölcsös limonádék és jeges teák. Hogy könnyebb legyen tálalni és ne kelljen folyton újratöltened a kancsót vagy ügyelned arra, hogy ne másszon bele semmilyen bogár, ajánljuk, hogy szerezz be egy, a képen lévőhöz hasonló tárolót. Nemcsak mutatós, de praktikus is, hiszen nem mászik bele semmi és újratölteni is ritkábban kell.

Mutatós jégkockák

A kánikulában a jégkocka szinte elengedhetetlen eleme minden italnak. Kis kreativitással azonban még az egyszerű jégkocka is feldobhatja küllemre vagy éppen meglepő ízével az italokat. Ma már nagyon sok helyen árulnak különleges formájú jégkocka tartókat, így úszkálhatnak a poharakban kis halak vagy éppen szívek is. De nem csak a formájukkal érdemes játszani: fagyasztás előtt a tartóba dobhatsz kis gyümölcs darabokat, szörpöt vagy akár alkoholos italt is – csak jelezd előre a vendégeidnek, hogy ne érje őket váratlan meglepetés.

Gyereksarok

Ha gyerekeket is vársz az összejövetelre, érdemes rájuk is gondolni az előkészületeknél. Sem nekik, sem a szülőknek nem lesz kellemes egy idő után, ha végig a felnőttekkel kell ülniük. Ilyenkor előkerülhet a felfújható gyerekmedence, hogy tudjanak pancsolni, amíg a szülők beszélgetnek, de ha nincs, jöhet a labda, tollaskészlet, lepedőkből építhető bunker is.

Piknikezzetek

Ha mindig probléma, hogy nincs elég szék, rendezzetek inkább pikniket! Ha nincs elég ülőalkalmatosság a kertbe nem kell újakat szerezni, hanem készülj inkább nagy pokrócokkal, rongyszőnyeggel és ülőpárnákkal, így nem csak kényelmes, de mutatós is lesz a piknikezés.

Forrás: Szeretlekmagyarorszag

Szólj hozzá