fbpx

5+1 sorozat, aminek nagyon elszúrták a befejezését

0 523

…. Igen, a Trónok harca is benne lesz.

Figyelmeztetés: ez a cikk nyilvánvalóan spoilereket tartalmaz a benne felsorolt sorozatok történéseirôl. Csak a saját felelôsségedre olvass.

Lezárni egy évek óta futó sorozatot nem egy hálás feladat. Szinte lehetetlen mindennek, és mindenkinek megfelelni: a rajongók fele ezt akarja, a másik azt akarja, a harmadik meg azt sem tudja, mit akar.

A rendezônek, az íróknak is van egy elképzelésük, és persze nem könnyû maga a technikai része sem. El kell varrni minden szálat, helyre kell tenni minden kérdést.

Ez a nehéz feladat sokszor sül el keservesen, most a 10 legsiralmasabb sorozatbefejezést szedtük össze.

1, Így jártam anyátokkal

Egy világ imádta ezt a sorozatot. 9 évadon keresztül nevettünk, és sírtunk együt Tedékkel, és mégis, még a legkeményvonalasabb rajongók is keserû szájízzel gondolnak kedvenc sorozatukra: az Így Jártam anyátokkal vége ugyanis a komplett sorozattörténelem egyik legnagyobb mellényúlása.

9 évad alatt mindenki eljutott arra a pontra, hogy a Ted&Robin dolog már senkinek sem hiányzik, a Barney&Robin párost viszont mindenki imádta.

És az annyi éven át várva várt “anya”?

Cristin Milliotinak nem volt könnyû dolga, hiszen csupán egy év alatt kellett belelopnia magát a rajongók szívébe, de sikerrel járt: mindenki egyöntetûen imádta a bájos színésznôt.

Erre meghalt. Barney és Robin elváltak.

És a végeredmény? Ted, és Robin.

Senki nem szerette.

 

2, Mad men

A Mad men utolsó évada a tipikus példája annak, amikor valamit már teljesen felesleges még egy évadon át erôltetni.

Az igazság az, hogy nem volt a Med Mannek rossz lezárása, mert nem.

A baj az volt, hogy mire elverekedték magukat addig lezárásig, már senkit sem érdekelt.

 

3, True blood

A True blood elsô pár évada zseniális volt.

Tele volt humorral, szexxel, és persze vérrel.

De sok más sorozathoz hasonlóan a vége felé elveszítette a varázsát.

És aztán jött az utolsó epizód, ami már minden volt, csak szexi, és vagány nem.

A Bill-Sookie romànc addigra már mondhatni halott volt, és teljesen érdektelen.

Nem volt az epizódban semmi izgalom, semmi veszély, semmi vagányság.

Csak dögunalom.

 

4, Dexter

Szóval, végignéztük, ahogy Dexter 8 évadon keresztül öl és rombol mindent, és mindenkit maga körül, és mi a konklúzió? A sorozatgyilkos megkapja a happy end-et.

A Dextert – egyébként zseniálisan – alakító színész maga is is ezt nyilatkozta. Csalódott volt a forgatókönyv elolvasásakor, súlytalan befejezésnek érezte, hogy Dexter eltemeti a testvérét, és favágónak áll.

Ez a zavaros, gyenge befejezés természetesen a rajongókat sem elégítette ki, mindenki durvább befejezést szánt Dexternek, aki mindvégig meg volt gyôzôdve gyilkosságainak helyességérôl.

Az írók valószínûleg hasonló dilemmával küzdöttek: Dexter most akkor megússza, vagy bûnhôdjön? Végül a könnyebb utat választották, és egy gyenge köztes megoldás mellett döntöttek.

 

5, Két pasi meg egy kicsi

Igazából a Két Pasi meg egy kicsi-nek nem a vége volt rossz.

Maga a Két Pasi meg egy kicsi volt borzasztó, miután Charlie Sheen távozott.

A sorozat a végére iszonyú gyenge lett, a kegyelemdöfést pedig az utolsó jelenet adta: Charlie visszatér a házhoz, és a fejére esik egy zongora.

Már csak annyit fontos megjegyezni, hogy ez a sorozat tovább tartott, mint a Jóbarátok. Tovább, mint a Jóbarátok!

 

+1, Trónok harca

A sorozat tegnap finálézott, és talán soha semmi nem váltott ki akkora felháborodást a rajongókban, mint az inokikus sorozat lezárása.

Az igazság az, hogy a Trónok harca bukása nem tegnap kezdôdött, hanem 3 éve, amikor is George R.R Martin könyvek hiányában átadta a vonalvezetést egy Benioff és Weiss nevezetû szerzôpárosnak.

Miután a GRRM által zseniálisan megalkotott világ többé nem élvezhette az író által megálmodott brilliáns csavarokat, és történetvezetést, a sorozat szép lassan elindult egy úton, ami a rajongókat nem tette boldoggá.

Az utolsó évadban csúcsodott a káosz, amit a gyenge írói képességek okoztak.

Gyenge történet, kukába dobott karakterfejlôdések, és nulla logika jellemzi az évadot.

Nagyon nagy kár érte.

Szólj hozzá