fbpx

6 sorozat, amit mindenképpen nézz

0 463

1, Outlander

Claire Randall a II. világháború végeztével újra együtt lehet évek óta nem látott férjével. A pár próbálja újra megtalálni a szikrát, és egy aféle “második nászútra” utaznak Skóciába. Itt a szikra felélesztésén túl egyúttal Frank családfáját is fel akarják kutatni. Claire azonban egy véletlen következtében 200 évet visszautazik az időben, és az 1700-as évek Skóciájában találja magát. Itt rögtön belebotlik Frank felmenőjébe, aki sajnos közel sem olyan jó ember, mint maga Frank. Megismeri továbbá Jamie-t, aki egy ízig vérig skót férfi. Jamie és Claire hamarosan  kénytelenek összeházasodni, ám a kényszerházasság végül szerelemhez vezet.

 

2, Orange is the new black

A női börtönlét viszonttagságos, mulattató életét bemutató sorozat egyszerre humoros, és mély. Piper jegyben jár, boldog párkapcsolatban él vőlegényével. Ám kiderül, hogy a nő korábban egy leszbikus kapcsolatban élt a drogcsempész Alex-el, és korábbi közös ügyleteik miatt börtönbe kell mennie, Alex ugyanis kiadta Piper nevét. A börtönben újra találkoznak, és felélednek a régi érzelmek.

 

3, The OA

Az OA talán a legfurcsább sorozat, ami valaha napvilágott látott, mégis imádjuk, mert egyszerűen zseniális. Prairie, a fiatal, vak lány eltűnik, és 7 évig semmit sem tudni róla. 7 év elteltével váratlanul előkerül; már nem vak, és mindenáron meg akar találni egy Homer nevű férfit.

 

4, Chernobyl

Az HBO új minisorozata felkavarta a világot, és felküzdötte magát a valaha volt legnépszerűbb sorozattá. Nem véletlenül. Az 1986-os katasztrófát feldolgozó sorozat kétségkívül mestermunka: borzasztó igényesen rekonstruálták a megtörtént eseményeket, olyannyira pontosan, és részletesen, hogy az már tényleg egy új szint a sorozatgyártásban.  Nem csak dokumentumfilmeket megyszégyenítően meséli el a négyes reaktor katasztrófáját a sorozat, de az érzelmi, etikai oldalát is bemutatja a történteknek. Zsigerig érzi a néző is a sugárfertőzés okozta fájdalmakat, és hogy bizony mekkora ára lehet a hazugságnak. Mert Chernobyl katasztrófája semmi más miatt nem következett be – és követelt ennyi áldozatot – mint a hazugság, és az emberi butaság miatt.

 

5, Sex Education

A Netflix sorozata egyszerre vicces, imádnivaló, és véresen komoly. Egy fiatal, kanos gimzanista srác, aki nem tud maszturbálni, és egy szexuálpszichológus anya, aki túl sok részletet oszt meg a saját nemi életéről – és túl sokat foglalkozik másokéval is. Hogy ebből mi sülhet ki? Természetesen az, hogy hősünk szex-tanácsadó bizniszt indít a gimiben.

 

6, Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy-t elrabolták, és hosszú évekig a föld alatt tartották 3 társával. Elrablójuk, a helyi tiszteletes azt mondta nekik, hogy eljött az apokalipszis, és csak ők öten élték túl. A lányok évekig hisznek a tiszteletesnek, majd 8 év elteltével berontanak a kommandósok a bunkerba, és megmentik a lányokat. Itt kezdődik Kimmy története, aki mindezek után egy táskával a hátán New Yorkba költözik. Sosem járt még sehol a faluján kívül, és életének elég nagy részét egy bunkerban töltötte. A Kimmy Schmidt egy zseniális szituációs komédia, mert bár az alaptörténet egy komoly drámára hajaz, az alkotók tökéletesen csinálnak viccet még a Kimmy-t ért tragédiából is, és a végeredmény egy sírva röhögős sorozat. Ja, persze ez nem igazán Kimmy érdeme, a meleg, néger lakótárs, Titus viszi a prímet.

Szólj hozzá