fbpx

7 embertípus, akikkel rémálom egy repülôn utazni

0 528

A repülés önmagában egy csoda, amely kész rémálommá változhat, ha az ember egy csoport idiótával találja magát órákra összezárva.

Csak gondolj bele; onnantól kezdve, hogy becsukódott a gép ajtaja, se ki, se be.

Hosszú órákra vagy menthetetlenül összezárva emberekkel, azok minden jó, és minden rossz szokásával.

Szerencsére a legtöbb út eseménytelen, de néha sikerül olyan embereket melléd varázsolnia a sorsnak, akik mellett igazán nem szeretnél ülni.

 

1, A bunkó, aki a biztonsági öv bekapcsolását jelzô fény eltûnésének minutumában hátra hajtja a székét tövig, és a leszállásig úgy hagyja.

Nyilván ha egy éjszakai járaton alváshoz valaki -a mögötte ülôt nem teherbe ejtô mértékben- hátradôl, az teljesen oké. De emberünk nem ezt csinálja. Ô tövig az arcodba fogja dönteni a széket egy 10 órás repülôút teljes idôtartamára, és nem igazán fogja érdekelni, hogy ezzel kit zavar.

 

2,  Aki végig krahácsolja az utat

Persze az ember nem tehet arról, ha köhög, hiszen ha valaki köhög, az köhög.

Ettôl függetlenül nagyon-nagyon irritáló tud lenni a mellettünk ülô köhögését hallgatni órákon keresztül.

 

3, Aki nagyon beszélgetni akar

Végül is az ember alapvetôen szociális lény, nincs azzal semmi gond, ha valakivel kellemesen el tudsz beszélgetni egy kicsit. A gond azzal van, amikor egy udvarias mosolyt követôen a füledbe dugod a fülhallgatót, mert szeretnél egy kicsit nyugisan pihenni, de ô mondja tovább. Idegölô.

 

4, Akinek láthatóan nem telik fülhallgatóra

Elképesztô, de vannak emberek, akik szerint teljesen normális, ha egy repülôn füles nélkül kezdenek el filmet nézni. Az meg fôleg elképesztô, ha te annyira szerencsés vagy, hogy együtt nézheted vele -ha akarod, ha nem- mert egymás mellé ültetett a gép.

 

5,  A részeg

Sokan szeretnek meginni 1-2 pohárral egy repülôúton, amivel amúgy nincs is semmi gond.

Vannak azonban olyan emberek -sokszor olyan társaságok- akik házibuliban érzik magukat, és nem nagyon zavarja ôket, ha gyerekek, vagy alvó emberek is utaznak a gépen.

 

6,  Aki folyton pisilni menne

Nyilván, errôl nem feltétlenül tehet az illetô, ettôl függetlenül ha csak nem a folyosónál ül, egy sor embert kell felállítania ahhoz, hogy könnyíthessen magán. Ilyenkor az elsô 1-2 alkalommal az ember még elnézô mosollyal áll fel, de sokadszorra azért már nagyon idegesítô tud lenni.

 

7, Akinek üvölt a gyereke, de eszébe nem jutna rászólni.

Egy több órás repülôút egy gyereknek borzasztó unalmas lehet, és sajnos sok szülô nem gondolja végig elôre, mivel fogja lefoglalni csemetéjét, hogy az ne ôrjítsen meg 200 másik embert.

 

 

Szólj hozzá