fbpx

A hamis parfüm pár egyszerű lépésben leleplezhető

0 712

Bizonyára mind tudjuk, hogy világszerte rengeteg a hamis parfüm. Sajnos a magyar piac sem kivétel ez alól. Internetről félve rendelünk, hiszen gyanakszunk, hogy a kapott termék talán nem lesz eredeti. A túl alacsony és a túl magas ár egyaránt kételkedésre ad okot. Szerencsére az alábbi szempontok figyelembevételével könnyen kiszűrhetők a hamisítványok.

Jól meg kell nézni a csomagolást

Elsőre a csomagolással találkozol. Ha félre betűzték a parfüm nevét, vagy nyelvtani hibát fedezel fel a dobozon, biztos lehetsz benne, hogy hamisítvánnyal van dolgod. Nem gondolná az ember, hogy a helyesíráson buknak el a csalók, mégis ez a leggyakoribb csapda, amelybe belesétálnak. Vess egy pillantást a celofánra is! Ha össze van gyűrve és nem tapad szorosan a kartondobozhoz, bátran kezdj gyanakodni! Persze a szállítás során felmerülő károkkal előre számolnod kell.

Az üvegcse is árulkodó lehet

Mindenképp érdemes ellenőrizni a származási helyet. Hamar leleplezheted, hogy nem onnan érkezett a parfüm, ahonnan eredetileg kellett volna. A feliratozás legyen pontos, ne fedjék foltok a márkajelzést és a szöveget. A kupak rendesen zárja a fiolát, és ne essen le róla, ha fejjel lefelé fordítod a terméket.

Maga a parfüm mindent elmond

Igazán árulkodó az üvegcse tartalma lesz. A folyadék állagának kifogástalannak kell lennie. A felszíne legyen sima, ne tartalmazzon buborékokat. Nem szabadna szemcséket, törmelékeket látnod az üveg alján. Az igazi parfümökben fej-, szív- és alapjegyek alkotják meg az illatkompozíciót. A hamisítványokban nyoma sincsen a többrétegűségnek. Valamennyire talán hasonlít majd az összhatás, de a legtöbb hamisítvány aromája még részleteiben sem azonos az eredetivel. Vigyázz, semmiképp se a bőrödre fújva próbáld ki a terméket! A másolatok nem várt kémiai összetevőket tartalmazhatnak, melyek allergiás reakciót válthatnak ki.

Azt tanácsoljuk, hogy csak biztos forrásból vásárolj, és megbízható oldalakról rendelj! Megéri odafigyelni a fent említett részletekre.

Forrás: 50folott

Szólj hozzá