fbpx

A legvonzóbb tulajdonságok egy férfiban

0 766

Természetesen, tökéletes férfi nem létezik, ahogy tökéletes nő sem. Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, heppjei, amelyek vagy passzolnak a saját kattjainkhoz, és akkor szinte észre sem lehet őket venni, vagy pedig zavaróak, és akkor inkább tovább keressük az igazit. De mik egy majd’ tökéletes férfi ismertetőjegyei? Melyek azok a tulajdonságok, amelyeket egy nő leginkább keres egy úriemberben? Vagy éppen mely vonások teszik úriemberré a férfit? Ebben a cikkben olyan ismertetőjegyekről van szó, amelyek ideális pár-jelöltté teszik az urakat.

Udvarias

Annyira evidensnek tűnik, pedig sajnos csak evidensnek kéne lennie, hogy egy férfi udvarias. De a mai világban sokszor egy nő összeteheti a két kezét, ha talál egy olyan pasit, aki tisztában van a legalapabb udvariassági formulákkal (bizonyára a régi világban is voltak tahók, de az emberek zöme azért ismerte a jómodort, ha hihetünk az irodalomnak, a régi filmeknek és nagyszüleink beszámolóinak). Ebben benne van az is, hogy az első randevún nem böfög jóllakottan az asztalnál, hogy előre engedi a hölgyet az ajtóban, és az is, hogy nem erőlteti az együttlétet, ameddig a nő nem érzi azt időszerűnek. De ugyancsak az udvariasság megnyilvánulása, ha bókol, fel- vagy lesegíti a kabátot, esetleg érdeklődik a másik dolgai felől.

Ápolt

Az, hogy egy férfi jóképű-e, meglehetősen szubjektív, minden ember mást tart szépnek, vonzónak. De az, hogy mennyire ápolt, már a saját döntése. Hogy odafigyel-e a személyes higiéniájára, hogy mindig finom illata legyen, a haja, körmei tisztaságára és vágására, már akarat dolga. Ahogyan az is, hogy van-e stílusa, a ruhái frissek, tiszták-e, vagy épp gyűröttek, illetve egy pólót, vagy egy alsót öt napig hord-e, vagy rendszeresen használja a mosógépét. Igenis oda lehet ezekre figyelni, és egy igényes férfi oda is figyel rájuk.

Lovagias

Ez részben hasonló, mint az udvariasság, de mégsem ugyanaz. A lovagiasságba beletartozik, hogy fizeti a vacsorád, és az is, hogy odaadja a zakóját, ha fázol. Sőt, haza is kísér, hogy meggyőződjön róla, épségben léped át az otthon küszöbét. Meg akar hódítani, de nem zavaróan nyomul, hanem türelemmel, figyelmességekkel küzd a kegyeidért. Sőt, egy igazi lovagias férfi nem csak a te szülinapodra emlékszik, hanem anyukádéra is, és neki is kedveskedik egy szál virággal.

Okos

Az ész nem döntés kérdése, hanem egy adottság. De attól, hogy valaki nem a legélesebb kés a fiókban, még nem kell ezt harsányan hirdetnie is. Egy vonzó férfi igyekszik képezni magát, a tudásában lévő hiányokat pótolni, mindezt kellő alázattal. De egy okos férfi is lehet ellenszenves, ha érezteti a másikkal, mennyivel értékesebb tagja a társadalomnak, hiszen micsoda adottságai vannak. Ideális esetben egy okos férfi lenyűgöz, nem pedig idegesít. Sőt, még a biztonságérzetet is erősíti, hogy tisztában van a világ és a dolgok működésével.

Vigyáz rád

Egy igazi férfi biztonságot nyújt. Ez biztonság jelentheti azt, hogy bátran elmész vele akárhová, mert tudod, hogy megvéd, és vigyáz, nehogy bajod essen. Azt is jelentheti, hogy anyagi, vagy éppen érzelmi biztonságot nyújt, nem kell azon aggódnod, hogy nem lesz mit ennetek a hó végén, vagy hogy egy sugallat hatására nyúlcipőt húz. Arra is vigyáz, hogy ne kallódj el, ki tudj teljesedni, elérd a céljaid és beteljesítsd az álmaid, vagy, ha neked arra van igényed, megteremti az otthont, ahol a közös életeteket élhetitek.

Vannak ambíciói

Egy igazi férfinak tervei vannak a jövőre, céljai, amiket meg akar valósítani, mindig előrébb akarja mozdítani az életet. Nem kényelmesedik bele a már meglévő szerepbe, nem egyik napról a másikra él, és főleg, nem anyuci szoknyájának árnyékából várja, hogy minden elé kerüljön. Mindig magasabbra tör, ezzel téged is inspirál, és szerencsés esetben te is őt, hogy meghódíthassátok a csillagos eget.

Nem fél a jövőtől

Sőt, alig várja a veled közös életet, boldogan tervezi a nyaralást, az esküvőt, sőt, a családalapítást is, nem fél a felelősségtől. És nem csak elképzeli veled a tökéletes jövőt, hanem a jelenben is azért dolgozik, hogy a megálmodott kép valóra váljon. Egy olyan pasi, akinek a mentalitása a pillanatnyi élvezetekre szűkül, unaloműzésre tökéletes, de hosszútávon nem érdemes vele foglalkozni, mert nem elég érett ahhoz, hogy egy életet tervezz vele.

Ragyogtat

Minden nő egy csillag, akit a megfelelő férfi ragyogtat. Ebben benne van az, hogy támogat mindenben, partnered akar lenni, nem pedig maga alá rendelni. Egy ilyen férfi mellett ki tudsz teljesedni, legyen szó a karrieredről, melynek építése során teljes vállszéleséggel fog mögötted állni, vagy épp az otthon, a család megteremtéséről, amiből ugyanannyira kiveszi a részét, mint te. És persze ez oda-vissza így működik, ő is a támogató partnert látja benned. Mellette jól érzed magad a bőrödben, értékesnek, kívánatosnak tart, növeli az önbizalmadat. Nem rád telepszik, nem elvárja a dolgokat, és mivel nincs kényszer, te is szívesebben teszel eleget a „kötelezettségeidnek”, még az is lehet, hogy észre sem veszed ezeket a kötelezettségeket.

Forrás: Helloladies

Szólj hozzá