fbpx

Afrodiziákumok nőknek és férfiaknak

0 591

Az afrodiziákumokat már évezredek óta használják a keleti kultúrákban. Talán nem véletlenül. Léteznek olyan táplálékok, amelyek segíteni tudnak a szexuális élet fellendítésében. Ha baj van az ágyban, nem kell rögtön orvoshoz rohanni, hiszen számtalan táplálék lehet a segítségünkre, hogy új színt vigyünk a szerelemi életünkbe.

Az egyik ilyen afrodiziákum az étcsokoládé, amely tele van értékes antioxidánsokkal. Az antioxidánsokkal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy lassítják az öregedési folyamatokat. Egyes feltételezések szerint a méhnyakrák kialakulásának a kockázatait is csökkenteni tudják, nem beszélve arról, hogy még a szexuális élvezetet is fokozni tudják.

A brazil dió ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Különösen a szeléntartalma nagyon magas. A szelén a férfiaknak is nagyon hasznos lehet, mivel csökkenti a prosztatarák kialakulásának a kockázatát. A szelén a petesejt- és a spermiumtermelést is elősegíti.

A tenger gyümölcsei közül a kagyló tartalmaz sok cinket. Ez egy olyan ásványi anyag, amelynek a libidó növelésében van kitüntetett szerepe. Mindemellett a cinknek hangulatfokozó hatása is ismeretes, és segítségre lehet a megtermékenyítésben is.

A legjobb módja, hogy javítsa a szexuális életét, ha rostokban gazdag zöldségeket fogyaszt. A zeller nagyon egészséges, mindamellett növelheti a nők szexuális vágyát is. Ez a zöldség jó hangulatot is képes teremteni.

A kivi gazdag forrása a C-vitaminnak, amelynek nemcsak a hangulat fokozásában, hanem a libidó növelésében is kitüntetett szerepe van.

A másik legegészségesebb zöldség a spenót. A spenótban rengeteg folsav található, amely nemcsak a termékenység növelésében segíthet, de libidófokozó hatása is ismeretes.

A fokhagyma legértékesebb vegyülete az allicin, amely segíti a vérkeringését, így a nemi szervekben is fokozni tudja a vér áramlását.

Az eper is kiváló afrodiziákum. Segít a vágy fokozásában mindkét nemnél, illetve nagyon sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyeknek pozitív hatása van a hangulatra.

Az E-vitaminnak is fontos szerepe van a libidó fokozásában. Ezt a vitamint nagymértékben az avokádó tartalmazza. Az E-vitaminnak fontos szerep jut még a bőr egészségének a megőrzésében is.

Címkék: afrodiziákumok, brazil dió, E-vitamin, életmód50, eper, étcsokoládé, fokhagyma, kivi, spenót, szexuális élet fellendítése táplálékokkal, tenger gyümölcsei

Forrás: Eletmod50

Szólj hozzá