fbpx

Egy hónapig őrizte gazdája holttestét egy kutya

0 691

Mackó képtelen volt lemondani gazdájáról, ám a férfi másfél hónappal ezelőtt elhunyt. A hűséges négylábú morgott és nem engedett senkit sem a test közelébe. 

M . János és a hétéves Mackó június 27-én indult egy kisebb sétára, azonban soha nem tértek haza, mindketten nyomtalanul eltűntek. János családja azonnal bejelentést tett a rendőrségen, a keresésbe az alig 400 fős zalai kistelepülés lakói is csatlakoztak.

Azonban közel két hónappal eltűnése után, augusztus 12-én rátaláltak János maradványaira a közeli gelsei hegyen. A holttestet a terület tulajdonosa vette észre, aki kaszálásra indult a hegyoldalba. Elmesélte, hogy először nem is a testre lett figyelmes, hanem egy kissé agresszívnak tűnő kutyára, aki elszántan igyekezett megvédeni valamit. 

A kutya olyan dühös és morgós volt, hogy alig lehetett a közelébe menni” – mesélte egy helybeli. A férfi megijedt a kutya láttán, de valahonnan ismerős volt neki a négylábú, ezért azonnal hívta a rendőrséget. A kutyát állatorvoshoz szállították, ahol a benne lévő chipből kiderült, hogy ő Mackó kutya.

„Sírva fakadtunk, amikor megtudtuk, hogy mi történt. János fantasztikus ember volt, aki imádta a családját, a lányait, és rajongott a kutyájáért. Nem csoda, hogy Mackó még holtában is vele maradt és nem volt hajlandó elmozdulni mellőle”.

Forrás Life

Szólj hozzá