fbpx

Emlékszik még Prokopp Dórára a Szerencsekerék háziasszonyára?

0 1 536

Prokopp Dórát 1993-ban, a Szerencsekerék című vetélkedő betűforgató háziasszonyaként szerette meg az ország. Később saját műsora lett, a Dóra moziját a Filmmúzeum csatornán, amelynek 2000 és 2007 között vezérigazgatója is volt, az Aranykor követte, amelyben legendás színművészekkel, rendezőkkel beszélgetett.

2001-ben elindította a Pax, 2004-ben a Paprika, illetve a Deko TV-t is, majd hátat fordított a média világának. Férjével éttermet alapítottak, évek óta pedig Access Conscioussness minősített facilitátorként dolgozik, tanfolyamokat is tart.

Prokopp Dóra tudatosságra biztat

Az RTL Klub Reggeli című műsorában azt mondta, nyolc éve ezzel kel, ezzel fekszik, az egész napját kitölti.

– Ez módszertan vagy egy mozgalom. Nagyon-nagyon nehéz szavakba önteni, ugyanis az energiákról beszél. Ez lehet, nagyon sok ember számára közhelyesnek hangzik, pedig nem az. Több mint 170 országban jelen van, Magyarországon foglalkozik vele a legtöbb ember az arányokat tekintve. De mit csinál a facilitátor? Kérdéseket tesz fel – kezdte a beszélgetést az 52 éves sztár.

Prokopp Dóra
Prokopp Dóra akkor és most

Azt mondta, az Access Conscioussness alapja, hogy előítéletek nélkül nyitottnak és kíváncsinak kell lenni. Ha egy helyzetben feltesszük magunknak a kérdéseket, nem szabad rögtön következtetéseket levonnunk, ítélkeznünk, párhuzamokat vonnunk, előkeresni valamit a múltból, amihez kötni tudjuk.

Prokopp Dóra
Prokopp Dóra

– Kérdések feltétele ahelyett, hogy válaszokat keresnénk az életünkben, amik valaha működtek. Azok valaha működtek. Most, ebben a pillanatban kell feltenni a kérdést: ez mi? Mit tudok vele kezdeni? Hogy tudok vele valamit csinálni? Hogyan tudom megváltoztatni? – magyarázta.

Prokopp Dóra
Prokopp Dóra 2020-ban

Vagyis senki helyett nem old meg semmit, és nem is mondja meg, hogyan keresse meg az illető a válaszokat.

– Elmegyünk a pszichiáterhez, pszichológushoz, kineziológushoz, családállításra vagy az asztrológushoz, és megpróbáljuk magunkat azokhoz a dolgokhoz idomítani, amiket hallunk. Pedig te magad mindent tudsz. Ki más tudná jobban, mi van veled?

– A tudatosság mellékterméke a gyógyulás. A tudatosság semmit nem dönt el, semmit nem véleményez, hanem kíváncsian nézi, hol bukkannak föl a lehetőségek. Oldd meg, keresd meg az elakadást, és minden szemétkupac alján ott van egy aranyrög! – biztatta Prokopp Dóra a műsor nézőit.

Forrás Femina
Szólj hozzá